AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Parapsikoloji (?)
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 4

Bellerophon
Üye

Turkey
İleti 44

İletim - 19/05/2006 :  14:05:17  Bilgileri Göster  Bellerophon'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Para yüzünden psikolojisi bozulanlar bu dala girerler :D
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 19/05/2006 :  23:22:46  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
İğrençti :)

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

ultramert
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 20/05/2006 :  01:40:35  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ne işim olur diye düşünüyorum açıkcası bu tür değişik boyutta olan şeylerle
Sayfanın En Üstüne Git

DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037

İletim - 20/05/2006 :  13:21:10  Bilgileri Göster  DharkjuNs'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
Avaris tarafından yazılan:

Bu bilim değil.

Hocam etme eyleme yahu, nasıl bilim değil! Gerçi bazılarının buna karşı çıkacağını bekliyordum.

Parapsikoloji, bilinen bilimsel yasalarla açıklanamayan psişik ve fiziksel olayları inceleyen bilim dalıdır. Ve psikoloji ötesi anlamına gelir. Psikoloji de bir bilimse bu anlamdan da onun psikolojinin bir kolu olduğu dolayısıyla bir bilim dalı olduğu çıkar.

Sanırım senin parapsikolojiyi bilimin dışında tutmanın nedeni buna benzer açıklamalar nedeniyle olmuştur;

Parapsikoloji, bugünkü bilimsel yasalar çerçevesinde yer almıyor izlenimi veren normal dışı insan yeteneklerini inceleyen bilim.

Şurası da çok önemli bir yer tabi;

Parapsikolojinin çoğu otorite tarafından bilimsel statü tanınmasındaki başlıca engel, tatmin edici bir kuramının olmamasının yanı sıra, herhangi bir ekip tarafından bildirilen deneysel sonuçların, başka ekipler tarafından çoğu kez tekrarlanamamasıdır. Ancak, parapsikolojik araştırma yapanların günümüzde daha çok tekrarlanabilir sonuçlar arıyor olması da parapsikolojinin bilimsel özelliğini kuvvetlendiriyor.

alıntı:
tarafından yazılan:

İşe yararlılıktan ne anladığınıza göre değişir, bir şey çıkarıp çıkaramadıkları. Ayrıca ne bekliyorsunuz ki? Elle tutulur bir şey çıkmaz zaten bu konudan.

… derken, bu adamlar henüz yapmak istediklerini büyük ölçüde gerçekleştirememişlerdir ve şu ana kadar gerçekleştirdikleri, gerçekleştiremediklerin sadece çok küçük bir yüzdesini oluşturuyor.

Yunus YILMAZ (19/07/2005)

Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 20/05/2006 :  14:06:34  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Parapsikolojiyi bilim olarak ele aldığın için bu şekilde düşünmen normal. Halbuki bilim falan değildir. Belki bilim adamlarının da incelemekte olduğu bir mevzu olabilir; ancak bu, parapsikolojiyi bilim yapmaz (Zaten çoğunlukla inkar ediyorlar varlığını). Temelinde kişisel gelişimi amaçladığı için de yapmak istenen şey diye bir durum söz konusu olamaz. Kimse "kendimi geliştireyim de uçayım semaya" düşüncesiyle bu konuyla ilgilenmiyor.

Ayrıca gerçekleştirdiklerine birkaç örnek verir misin? Kaçırdığım bir şey mi var, onu öğrenmek istiyorum.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 4 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000