|
Yazar |
Konu  |
|
hugo_boss
Seçkin Üye
    
Turkey
İleti 91 |
İletim - 11/06/2006 : 11:00:47
|
Türkiye'de, 1960'larda doktorların terk etmesiyle başlayan beyin göçünün ülkenin bilimsel ve teknolojik çalışmalarda geri kalmasına neden olduğu belirtildi.
Vasıfsız insan göçünü önlemek için çok sert tedbirlere başvuran batı ülkeleri, yaptıkları bilimsel ve teknolojik çalışmalarla kendilerini kabul ettiren bilim adamlarının ülkelerine yerleşmesi için her türlü kolaylığı sağlaması dikkat çekiyor. Beyin avcısı ülkelerin başında gelen ABD'de 4 bine yakın Türk hekim hem yaptıkları bilimsel çalışmalar hem de geliştirdikleri tıbbi yöntemlerle bilim dünyasında çığır açıyorlar. Beyin avcısı ülkeler arasında Kanada, Avustralya, İngiltere, Fransa, Almanya ilk sıralarda yer alıyor.
Düşük ücret politikası, vergi oranlarının yüksek olması, gelecek endişesi, üniversite mezunları iş bulamaması, mezun oldukları bölümlerin dışında bir iş sahasında çalışmak zorunda kalmaları beyin göçünün önemli etkenleri arasında yer alıyor. Kayırmacılık, Ar-Ge çalışmalarına yeterli kaynağın ayrılmaması, bilim ve teknolojiye değer verilmemesi, fikir üretiminin, buluşun para etmemesi ve desteklenmemesi de beyin göçünü tetikliyor. Yurtdışında okuyan 50 bini aşkın öğrenci bulunurken, eğitimleri tamamlayıp geri dönmeyenlerin oranının yüzde 30'larda olduğu veriler arasında. (Not: Alıntı)
Arkadaşlar sizce beyin göçünün nedeni ne olabilir yukarı nedenlerden katılıp katılmadıklarınız varmı? |
bigfalcon00@hotmail.com
Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim ! |
|
Generalll
Seçkin Üye
    

Turkey
İleti 1334 |
İletim - 11/06/2006 : 13:03:16
|
İlgisizlik sadece...
Başta bulunan insanların, teknolojinin en büyük güçlerden birisi olduğunun farkına hala varamamaları... |
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye
    

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 11/06/2006 : 23:55:20
|
Hekimler konusuna deyineyim.Eğer bir hekim burada ayda 20000 ytl (zorunlu hizmeti tamamlamış özel hastanede çalışıyorsa) kazanıyorsa orda 2-3 katını kazanmasıdır.Ayrıca önüne sunulan olanaklar ve yaşam şartları tabii ki. Önlenmesi için işsizliğin giderilmesi gerekir. |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
DarthSelo
Üye
    

İleti 189 |
İletim - 13/06/2006 : 22:59:31
|
sömürge gibi yaşayan halkın kaçınılmaz göçü işte... adamlar bizden nefes aldığımız havanın vergisini isteyecek yakında... |
--------- Alea Iacta Est |
 |
|
|
Konu  |
|
|
|
|