AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Diğer Tartışmalar
 Beyin göçü durmuyor
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 11/06/2006 :  11:00:47  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Türkiye'de, 1960'larda doktorların terk etmesiyle başlayan beyin göçünün ülkenin bilimsel ve teknolojik çalışmalarda geri kalmasına neden olduğu belirtildi.

Vasıfsız insan göçünü önlemek için çok sert tedbirlere başvuran batı ülkeleri, yaptıkları bilimsel ve teknolojik çalışmalarla kendilerini kabul ettiren bilim adamlarının ülkelerine yerleşmesi için her türlü kolaylığı sağlaması dikkat çekiyor. Beyin avcısı ülkelerin başında gelen ABD'de 4 bine yakın Türk hekim hem yaptıkları bilimsel çalışmalar hem de geliştirdikleri tıbbi yöntemlerle bilim dünyasında çığır açıyorlar. Beyin avcısı ülkeler arasında Kanada, Avustralya, İngiltere, Fransa, Almanya ilk sıralarda yer alıyor.

Düşük ücret politikası, vergi oranlarının yüksek olması, gelecek endişesi, üniversite mezunları iş bulamaması, mezun oldukları bölümlerin dışında bir iş sahasında çalışmak zorunda kalmaları beyin göçünün önemli etkenleri arasında yer alıyor. Kayırmacılık, Ar-Ge çalışmalarına yeterli kaynağın ayrılmaması, bilim ve teknolojiye değer verilmemesi, fikir üretiminin, buluşun para etmemesi ve desteklenmemesi de beyin göçünü tetikliyor. Yurtdışında okuyan 50 bini aşkın öğrenci bulunurken, eğitimleri tamamlayıp geri dönmeyenlerin oranının yüzde 30'larda olduğu veriler arasında.
(Not: Alıntı)

Arkadaşlar sizce beyin göçünün nedeni ne olabilir yukarı nedenlerden katılıp katılmadıklarınız varmı?

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !

Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334

İletim - 11/06/2006 :  13:03:16  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
İlgisizlik sadece...

Başta bulunan insanların, teknolojinin en büyük güçlerden birisi olduğunun farkına hala varamamaları...
Sayfanın En Üstüne Git

ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666

İletim - 11/06/2006 :  23:55:20  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hekimler konusuna deyineyim.Eğer bir hekim burada ayda 20000 ytl (zorunlu hizmeti tamamlamış özel hastanede çalışıyorsa) kazanıyorsa orda 2-3 katını kazanmasıdır.Ayrıca önüne sunulan olanaklar ve yaşam şartları tabii ki.
Önlenmesi için işsizliğin giderilmesi gerekir.

Özgürlük! Eşitlik! Adalet!
Sayfanın En Üstüne Git

DarthSelo
Üye

İleti 189

İletim - 13/06/2006 :  22:59:31  Bilgileri Göster  DarthSelo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
sömürge gibi yaşayan halkın kaçınılmaz göçü işte... adamlar bizden nefes aldığımız havanın vergisini isteyecek yakında...

---------
Alea Iacta Est
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000