AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Diğer Tartışmalar
 Türkler
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

Artist
Üye



Turkey
İleti 338

İletim - 04/07/2006 :  11:22:07  Bilgileri Göster  Artist'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
SUÇ HEP O SARI ÖKÜZ''DE..."

Otlaklarin birinde bir öküz sürüsü yasarmis. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymis.
Ancak, öküzler saldiri aninda bir araya geldigi zaman, aslanlarin yapacak bir seyi kalmazmis. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye baslayinca bir çare düsünmüsler. Topal aslan yanina bir iki aslani da alarak, beyaz bayrak çekmis ve öküz sürüsüne yanasmis.
Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanindakilere tatli dille konusmaya
baslamis:
"Saygideger öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Ama inanin ki, bunlarin hiçbirini isteyerek yapmadik. Bütün suç hep o Sari Öküz''de. Onun rengi sizinkilerden farkli ve bizim de gözümüzü kamastiriyor, aklimizi basimizdan aliyor. Biz de barisseverligimizi unutuyor ve saldirganlasiyoruz. Sizle bir sorunumuz yok. Verin onu bize, siz kurtulun, yine baris içinde yasayalim."
Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarinda tartismis ve teklifi hakli bularak, Sari Öküz''ü vermisler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karsi çikmis ama kimseye derdini anlatamamis.

"AFERIN SIZI KUTLARIZ!"

Bir süre sonra aslanlar yine ayni yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk''u istemisler:
"Gördünüz mü ne kadar baris severiz. Sizi de kararinizdan dolayi kutlariz. Ancak, su sizin Uzun Kuyruk var ya, kuyrugunu salladikça nereden baksak görünüyor ve aklimizi basimizdan aliyor. Size saldirmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatip, baris içinde yasamaya devam edelim."
Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk''u teslim etmis, yine Benekli Öküz karsi çikmis. Uzun Kuyruk, aslanlarin pençesi altinda can vermis.

"NEREDE KAYBETTIK BIZ BU SAVASI?"

Bu olay sürekli tekrarlanmis, her seferinde farkli bahanelerle.
Sonunda öküzler zayiflamis, aslanlar küstahlasmis. Artik, hiçbir bahane ileri sürmeden, dogrudan müdahaleye ederek, "Verin bize sunu, yoksa karismayiz" demeye baslamislar.
Birer birer aslanlarin pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmis geride. Içlerinden biri liderlerine, "Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savasi? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük" diye sormus.
Boz Öküz, Benekli Öküz''ün sözlerini hatirlayarak, gözleri nemli "Biz" demis, "Sari Öküz''ü verdigimiz gün kaybettik bu savasi.."

Msn Türkçesi
Yaşasın Türkçe!!!

Kayıt Tarihi:
14.02.2004
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000