AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 FPS - TPS - Aksiyon - Macera - Dövüş Oyunları
 FPS - TPS - Aksiyon Oyunları Genel
 enter the matrix
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

delikanli14
Üye

Turkey
İleti 184

İletim - 14/11/2003 :  21:04:41  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
arkadaşlar bu oyunda çok donma oluyor nedeni nedir

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 14/11/2003 :  21:45:26  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
ahiretten oyun suali bu olsa gerek? istersen öncelikle bir sistemini yaz. daha sonra oyunu ilk aldığından beridir mi aynı problemin olduğunu söyle. bundan sonra sisteme en son ne zaman format attığını söyle. hatta bir yerlere bir dxdiag report koyabilirsen dahada iyi olacaktır. bunlardan sonra doyurucu bir cevap alabilirsin yoksa bu haliyle ne cevap verilirse verilsin havada kalacaktır.

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

delikanli14
Üye

Turkey
İleti 184

İletim - 14/11/2003 :  23:58:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
daha yeni bilgisayara format attım oyunu ilk aldığımdan beri dnuyor
sistem özellikleri:
p4 2.4 ghz
geforce 4 mx440 128 mb ddr ekran karı
256 ddr ram
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 15/11/2003 :  19:29:40  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
çok benzer bir sistem bendede var. yanlızca bende 512 ram var. neredeyse hiç bir zaman takılma yaşamadım. böyle aşırı bir donmanın sendede olmaması lazım. yanlıız eğer bu ramla aynı zamanda altta çalışan ağır programlar varsa (mesela 256 ramle aynı zamanda norton 2003 virus programı kullanıyorsan oyunda yavaşlık olması çok doğaldır; çünkü norton inanılmaz ram yiyor). bunun haricinde bu soruna neden olabilecek bir donanım uyuşmazlığı filan olabilir. ayrıca harddıskinde çok az yer kalmışsa buda bir sebep olabilir.
son olarak daha kesin bir şey söylemek için başlat-->çalıştır-->dxdiag yazıp testleri yaptır. bundan sonra bütün bilgiyi kaydet deyip oluşturulan dosyayı bana bir mail at oradan bakayım belki başka bir neden çıkabilir. mailim shadowwalker19@hotmail.com
dediğim gibi olmaması gereken bir durum. dxdiagda hata görürsen öncelikle bunu düzeltmeye çalış. bir ihtimal hatalı yükleme filan yapılmış olabilir. neyse bende oyunu bir daha kurup ayarlarına filan bakayım bari ;)

Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 16/11/2003 :  03:13:50  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
lem hoca keşke nickini filan yassaydın. başka bir forumda başka birine yanlışlıkla mesaj attım. rezil olduğumuzla kaldık yane . neyse oradaki mesaj şöyleydi:

dxdiag'ı aldım hocam. öncelikle kullandığın ekran kartı sürücüsü taaa 2002 yılına ait. böyle bir problem çıkarması doğal sayılabilir. te aşağıdaki adreste 45.23 sürücüsünü bulacaksın
http://www.nvidia.com/object/win9x_45.23
tabi kendi ekran kartı üreticisinin sürücüsünü kullanıyor olabilirsin ama detanatorler daha uygun olacaktır görüşündeyim.
ayrıca direct x 9.0b çıktı onuda yüklemek isteyebilirsin. ancak sorunun sebebi bu değil. yinede birşeyleri düzeltebilir. internetten indirmek oldukça uzun dakikalara malolacaktır. mümkünse bir dergi cd'sinden filan edin ama adresini vereyim (web üzeründen kurulum yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam yani iki defa kuracaksın hemen bitti diye sevinme :P):
edit:link harbidende çalışmadı bende siliyom :D
yukardaki çalışmassa alttakinden indir sol tarafta download yazan bir yer var (ben göremedimde o yüzden diyorum)
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=141d5f9e-07c1-462a-baef-5eab5c851cf5&displaylang=en
bide testleri yaptır demiştim. biliyorum biraz uğraşman gerekecekti ama daha sağlam olurdu. bir sürücü hatası filan varsa veya başka bir problem; çıkardı ortaya. tabi hemen 15 dakikada bütün herşeyi görmem mümkün değil. biraz daha bakar ondan sonra başka birşey çıkarsa haber veririm. keşke şu testleri yapsaydın yanlız...
bide merak ettim o ses kartıyla problem yaşamıyor musun? bende vardı canıma okumuştu. kesik sesler (hatta windows göçertmeler) vesaire. ayrıca ses kaliteside pek iyi değil hani?

tabi başka birine yazılmış bir mesaj olduğu için bazı yerleri sana uymaz :P
bide oyunun özelliklerini indirmeyi dene. ulen işallah yine yanlış birine mesaj yazmıyoruzdur. bir defa rezalet yeter ikiye çıkarmaya gerek yok :))

Sayfanın En Üstüne Git

delikanli14
Üye

Turkey
İleti 184

İletim - 16/11/2003 :  23:56:36  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
çok sağol nvidia nın son driverini yükledikten sonra sorun olmadı teşekkürler
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu