Biz anlıyoruz, önemli olan da bu. Hikaye değil ki bu, özeti çıkarılsın.
Avaris, MTV'nin yayını nasıldır bilmiyorum; izlemiyorum çünkü. Benim mesajlarım daha çok Rock üzerineydi. Ayrıca ben de Rock müzikte kalite düşüşü olduğunu düşünmüyorum. Bizim tartışmamız biraz daha farklı yönlerdeydi :)
Müziğin tümünü bu konu da almak imkansız. Sonuç olarak tüm türlerin gerilediğini düşünmüyorum. Ayrıca ülkeden ülkeye de değişiyor. Bu sınıflandırmalar ancak ülke/tür vs. çerçevelerde yapılmalı.
Değişimin nedeni bence yaşam tarzlarının da değişmesi. Kalıplaşmış şeyleri ben de doğru bulmuyorum ama; kalite düşüşünü gerçekleştiren şey de bence bu kalıplar zaten. İşi para için, popülerlik için yapanlar bizim için problemdir. Müziği kendine sanat ve bir ifade tarzı olarak benimseyen kişiler zaten alternatif kalmaya çalışıyor. Başka bir deyişle müziği bir vakit geçirme, eğlence aracı olarak görenler çoğunlukta ve doğal olarak bunun ucu da popüler kültüre dayanıyor. Şu da kesin ki bu dünyanın her yerinde böyle.
Ne olursa olsun, dinlediğimiz müzikte seçici olmak bizim elimizde. Bunda müzik bilincinin etkisi olduğuna inanıyorum yani tamamen zevk ve renk meselesi değil.