AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 Online Oyun Nasıl Yapılır?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 11

Powering
Üye

İleti 3

İletim - 06/03/2010 :  20:57:42  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
hortlatmış gibi olacak ama oyun yapmak için ilk önce c++ gibi dilleri en profesyonelinden bilmelisinin sonra grafik tasarım konusunda uzman olmalısınız tabi bunlar yetmez sık sık araştırma yapmalısınız örneğin gta san andreas'ın bazı yapıları LUA dediğimiz programlama dili ile yapılmıştır çünkü tek başına c++ yetmemiştir bu yüzden '+' olarak bazı yerlerinde(yapılarında) LUA dili kullanılmıştır...Online oyun yapmak ise daha zor neden'i bir text kutucuğuna yazı yazıldığında aynı anda başka bir Ip adresinde göstermek lazım buda ustalık işidir...Bunun için belirli kurslara gitmelisiniz LUA ve C++ öğrenmelisiniz grafik tasarım konusunda uzman olmalısınız bunlar yetmicektir teknolojiye her zaman uyacaksınız çağınız ne gerektiriyosa ona uymaya çalışacaksınız örneğin sa-mp gibi server de açılmasını istiyosan o daha da zor sen ilk önce game maker ile başlama ilk olarak ufak c++ ve lua programları yaz ondan sonra gerisi yavaş yavaş gelir
Sayfanın En Üstüne Git

online_genc
Üye

Turkey
İleti 34

İletim - 23/07/2010 :  21:39:43  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
arkadaslar ben web tabanlı onlime oyun yapmak istiyorum örnek olarak :
trvian
ikariam
klan
king age
gibi oyunları yapmam icin ne yaomam gerktigini bana adım adım detaylı bir bicimde anlatırmısınız
Sayfanın En Üstüne Git

online_genc
Üye

Turkey
İleti 34

İletim - 23/07/2010 :  21:43:22  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
arkadaslar web tabanlı oyun yapmak hakkında bilginiz varsa online_genc@hotmail.com ekleyin
Sayfanın En Üstüne Git

bkkazaz
Yönetici

Turkey
İleti 582

İletim - 23/07/2010 :  22:00:20  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Öncelikle web tabanlı bir programlama dili öğrenmeniz lazım. ASP, ASP.NET, PHP veya JSP gibi.

Bunların yanında HTML, Javascript, AJAX gibi kavramlara da aşina olmanız gerekli.

İngilizceniz varsa, yapamayacağınız şey yok.

Mutlu ve bol oyunlu günler...

Bilge Kaan KAZAZ
Genel Koordinatör
OyunSitesi
Sayfanın En Üstüne Git

Rhonin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 141

İletim - 23/07/2010 :  22:33:44  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Peki güvenlik olarak açıkları kapatmak da bu kodlama dilleriyle mi sağlanıyor sayın KAZAZ? Yoksa farklı bir mantığı mı var?
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 11 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000