Yazar |
Konu  |
|
yamaco
Üye

Turkey
İleti 118 |
İletim - 23/09/2006 : 14:21:15
|
Arkadaşlar. Karadeniz bölgesi ile ilgili şiirlere ihtiyacımız var.Ödev için birçok yerde aradık bulamadık.Bilenler yazabilir yada yardım ederse seviniriz.Teşekkürler. |
Kanına isyan etme küçüğüm, Gün olur genlerin hesap sorar senden.
Ben deliyle deli olurum. Akıllıya deli olurum!!!
|
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 23/09/2006 : 21:55:01
|
Nasıl olacak, şiveli mi :D |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
yamaco
Üye

Turkey
İleti 118 |
İletim - 23/09/2006 : 22:06:30
|
Şivelisini biliyosan o da olur Bilmiyosan böyle bir çevaba gerek yok. |
Kanına isyan etme küçüğüm, Gün olur genlerin hesap sorar senden.
Ben deliyle deli olurum. Akıllıya deli olurum!!!
|
 |
|
THE_FAMERA
Üyeliği Kilitli
İleti 0 |
İletim - 23/09/2006 : 22:32:38
|
Ben trabzonluyum...Bana Babam dedi bu şiiri
NE YAP NE YAPMA Günlerini say, servetini say, büyüklerini say ama yerinde sayma! Paranı ver, gönlünü ver, selam ver, canını ver ama sırrını verme! Eşini beğen, işini beğen, aşını beğen ama kendini beğenme! Emek ver, kulak ver, bilgi ver ama hiç bir zaman boş verme! Fidan büyüt, garip doyur, çocuk besle ama kin besleme! Hedefe koş, cihada koş, yardıma koş ama ortak koşma! Satıcı ol, alıcı ol, kalıcı ol, bulucu ol ama bölücü olma! Davet et, hayrat et, affet, tevbe et ama ihanet etme! Okumaktan zarar gelmez, oku ama lanet okuma! Elini aç, gözünü aç, kapını aç ama ağzını açma! Rakibini geç, sınıfını geç ama gülüp geçme! Zulmü devir, nefsi devir, ama çam devirme! Ev al, araba al, akıl al, ama beddua alma! Yaklaş, konuş, tanış, ama uzaklaşma! Seslen, uslan, ama yaslanma! Doğrul, devril, ama eğilme! İtil, atıl, ama satılma
|
 |
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 23/09/2006 : 22:36:28
|
Yemek Lİstesİ (karadeniz) Lahana, turşu,çorpa Asil yemeğumuzdur Mısır ekmeği bizum Ana direğumuzdur
Muhlama ile çayı, Bayramlarda paçayı, Sorarsan tziriktayı Oda böreğumuzdur
Hamsi bolluk demekdur Otuz çeşit yemektur Beceridur emekdur, Yerel gereğumuzdur
Şu mısırun yarması, Bir da arpa çorpası Lahananun sarması Bizum yureğumuzdur
Makarna ramazanda, Hep kulaklar ezanda Bulgur kaynar kazanda Yilluk emeğumuzdur
Fasulyayi biberle Baklavayi şekerle Kurç peyniri tekerle Kışluk küleğumuzdur
Soframuza buyurun Karnunuzi doyurun Tüm dünyaya duyurun Arzu dileğumuzdur
Mikdat son verdi söze İnşallah gelmez göze Dünyayı bölgemize Buyur demeğumuzdur Şair : Mikdat Bal
Bu nasıl  |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|
Konu  |
|
|
|