AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Spor
 Spor Genel
 Sporda Şiddet Olaylarının önüne nasıl geçilebilir?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 04/03/2007 :  13:07:21  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar birazda beyin fırtınası yapalım.
sizce Spor müsabakalarında Şiddet olaylarının önüne nasıl geçilebilir?

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !

Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334

İletim - 04/03/2007 :  14:52:48  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kafalarda yerleşmiş olan zihniyeti değiştirmek lazım...Buda pek kolay birşey değil tabi...
Sayfanın En Üstüne Git

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 08/03/2007 :  23:32:27  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Generalll bukadar kişiden bir tek sen cevap yazmışsın teşekkür ettim =) büyük cesaret. Beyler başka fikrini belirtmek isteyen yokmu.

bigfalcon00@hotmail.com

Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 09/03/2007 :  00:12:17  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Üstad ben konuyu görmemişim yav, kusurumuza bakma. Yapalım beyin fırtınası :)

Şimdi spor denildiğinde ülkemiz sınırları içerisinde direkt akla gelen "futbol" denilen meret General'in de demek istediği gibi Türk insanında farklı anlamlarda vuku bulmuş durumda. Hobi olarak sürdürülecek birşeyi, düşmanlık boyutuna getirmek, hatta bir yaşam amacı olarak benimsemek bana anlamsız geliyor. Açıkçası kişiye zarar, kişinin çevresine de zarar.

Bunun temeli sosyolojik olarak da incelenebilir. Toplumun yöneldiği spor dalları, etkinlikler, ferah seviyesi, işin maddi boyutu, vs. diye sıralanabilir. Futbolu bu kadar ön plana çıkartan tek ülke biz değiliz tabii. İtalya, İspanya gibi ülkelerde de neler yaşandı takip edenleriniz biliyordur. İngiltere seyircisi de çok seviyeli bir seyircidir (tel örgü yoktur sahada) ama holiganları da fenadır. Yani buraya kadar anladığımız bu sorunlar tek bizde yok. Ama buradan sonra ne oluyor, neler olmalı?

Buradan sonra iş spordan çıkıp, devlete dayanmaktadır. Hukuk, yargı, adalet ne kadar çalışıyor? Hükümeti eleştiren bir kanalın tüm çalışanlarının banka hesapları didik didik kontrol edilebiliyor da, MİLYON DOLARLARIN döndüğü futbol sektörüne niye gözler yumuluyor? Eh böyle olunca at koşturmak rahat oluyor. Resmen fanusun içinde kendi kurallarını, prensiplerini uygulayan bir futbol sektörü oluşmuş memlekette.

Dolayısıyla taraftarlar da kendilerini bu boşlukta kaybediyorlar kanaatindeyim. Kontrolsüzlük işi bu noktalara kadar getiriyor. Hep neden olaylar çıkıyor? Şike, usulsüzlük, yolsuzluk, vb... E bu kadar bağrınıyor herkes, niye bir ilgilenen yok burayla? İçişleri bakanının, Kültür ve Turizm bakanının, Spordan sorumlu devlet bakının bir olup ilgileneceği bir konudur bunlar. Aynı ülkenin vatandaşı iki insan biri Fenerbahçeli öteki Galatasaraylı diye nasıl düşman olabilir birbirlerine var mı bunun bir mantığı?

Peki taraftarın durumu ne? Açıkçası iğneyi batırdık, şimdi çuvaldız durumu söz konusu. Ben Fenerbahçeli bir taraftarım. Takımımı desteklerim, kötü oynadığında hatalarını söylerim, kızarım, at gözlüğü takmam. Galatasaray, Beşiktaş, herhangi başka bir Türk takımı Avrupa'da maç mı oynuyor, sonuna kadar desteğim onlarladır. Ama ne yazık ki çevremde görüyorum, yazıktır ki aynı üniversiteyi okuduğum tanıdıklarda görüyorum bunları, geçen Msn Messenger'da iletisinde gördüm, Fenerbahçe - Az Alkmaar maçı sırası, "hepimiz alkmaarlıyız, hepimiz antifenerliyiz" gibi birşey yazıp sırıtmış. Şimdi, a içimizdeki hain! diye kellesini vurasım geliyor ya böylelerin :)) Hadi Türkiye ligi içinde tabii ki rekabete varım da, Alkmaarlıyız dediğin takım Hollanda takımı, bak bakayım Hollanda ne yapıyor, neler yapıyor, senin ülkene zarar veren kimleri destekliyor bünyesinde? Bunları düşünmek fazla mı uç bilmiyorum ama ince görmek lazım bazen. Basite indirgememek lazım hayatı. Hobiyse sadeliğini yaşa, ileriye taşıyorsan da sınırlarını bil.

Çooook konuştum galiba yeter bu kadar :) Aklıma başka birşey gelirse ekler veya düzeltirim...

Sürcü lisan ettiysek affola, sevgi ve saygılarımla.
Sayfanın En Üstüne Git

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 09/03/2007 :  21:43:15  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
CrAzY_IVAN tarafından yazılan:

Üstad ben konuyu görmemişim yav, kusurumuza bakma. Yapalım beyin fırtınası :)

Bende diyordum konuyu başka bölümemi açsaydım :)
Aslında seninde belirttiğin gibi olayı tek boyutta ele almamak gerekli. kimilerine göre eğitim eksiklği kimilerine göre Spordaki kuralların uyğulanamayışı Kimilerine göre ilğisizlik. Ancak diğer taraftan bakıyorsunuz eğitim seviyesi bizden bir hayli yüksek olan Avrupa ülkelerinde bile bizdeki olaylara benzer görüntüler yaşanmakta.
Televizyonlara bakıyoruz ve hepimizde görüyoruz sözüm ona örnek olacak spor yazarlarının konuşmaları, klüp başkanlarının karşılıklı ağza alınmayacak sözleri de olayların tuzu biberi.
Bana kalırsa durum böyle devam edecek gibi neden derseniz, olayın temelinde "rant kavgasını" görüyorum da ondan, hele idda denen oyun çıktıktan sonra durum iyice kontrolden çıktı gibi görünüyor.
Çokmu kötümser yaklaştım ne :)

bigfalcon00@hotmail.com

Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 09/03/2007 :  22:22:16  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Haklısın. Büyük paralar ve kontrolsüzlük bunu getiriyor önümüze sonuç olarak.

Aklıma gelmişken cımbızla çekerek birşeye deyinmek istiyorum.

Ancak diğer taraftan bakıyorsunuz eğitim seviyesi bizden bir hayli yüksek olan Avrupa ülkelerinde bile bizdeki olaylara benzer görüntüler yaşanmakta.

Evet buna ben de dikkat çekmiştim. Ancak farkına vardığım birşey oldu. Bu insanların bilincinde oldukları bir nokta var: Kavgalarını kendi ligleri içinde yapıyorlar. Ama uluslararası statüye bir takımlarını yolladıklarında tek bilek, tek yürek olabiliyorlar. Biz bunda da sınıfta kalıyoruz üzgünüm ki.
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000