AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 HardDiskimi açamıyorum
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

WalFreg
Üye



Turkey
İleti 43

İletim - 31/01/2004 :  13:05:50  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kuzenimden 80GB seagate Harddisk aldım ama bağlayamadım.Yarısı dolu neyapacağımı bilen varsa yardım etsin.

(^!^W@l_Freg^!^)

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 31/01/2004 :  15:28:38  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Açıklaman yetersiz. Harddisk'ini bilgisayar bağlayamadınmı yoksa bağladında bilgisayar harddisk'i görmüyormu??

Eğer bağladında bilgisayar görmüyorsa harddisk'in jumper (harddisk'in arkasındaki 9 pinli kısım, ayrıca harddiskin üzerinde nasıl ayarlayacağını gösterir) ayarlarında problem vardır. Bu durumda yapman gereken bilgisayar açılırken nerede ne takılı not etmek. Primary master/slave, secondary master/slave hangisi boşsa takacağın harddiskin jumper ayarını ona göre yap ve sonrasında uygun kabloya bağla.

Bunu nasıl yapacağını sana bir örnekle açıklayayım. Şu an kullandığın harddisk primary master ise ve primary slave'e gelen kısım boş ise yeni takacağın harddisk'in jumper ayarını slave yap sonrada ana harddiskin olduğu kabloya tak. Bilmem açıklayıcı oldumu??
Sayfanın En Üstüne Git

WalFreg
Üye



Turkey
İleti 43

İletim - 31/01/2004 :  17:33:10  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
saol ama ben yapamam tekrar saol

(^!^W@l_Freg^!^)
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 31/01/2004 :  19:43:31  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Yapamam diyecek birşey yok. Biraz uğraşınca halledebileceğin birşey. Birçok insanın düşündüğünün aksine bilgisayarın içeriği çok sade ve hardware olayı çok kolay, ama gözünü karartıp işi içine dalmadığın sürece hardware olayı hep karışık ve zor gelecektir.
Sayfanın En Üstüne Git

Rmn
Seçkin Üye

Turkey
İleti 161

İletim - 31/01/2004 :  23:49:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Rappier bir bakıma haklı, fakat gözünüzü karartmadan önce önlem almayı unutmamalısınız, yoksa bunlar size yol su elektrik olarak geri döner, bu yüzden bilen birisinden biraz destek almadan bu tip işlere girişmeyin.
Sayfanın En Üstüne Git

WalFreg
Üye



Turkey
İleti 43

İletim - 03/02/2004 :  10:53:28  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ben harddisk imin yandığını sanıyorum yapmaya çalışıyordum biri gelmiş ve bilgisayar açıkken kabloyu çekmiş ve büyük bir ihtimal yandı güzelim harddisk

(^!^W@l_Freg^!^)
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000