Açıklaman yetersiz. Harddisk'ini bilgisayar bağlayamadınmı yoksa bağladında bilgisayar harddisk'i görmüyormu??
Eğer bağladında bilgisayar görmüyorsa harddisk'in jumper (harddisk'in arkasındaki 9 pinli kısım, ayrıca harddiskin üzerinde nasıl ayarlayacağını gösterir) ayarlarında problem vardır. Bu durumda yapman gereken bilgisayar açılırken nerede ne takılı not etmek. Primary master/slave, secondary master/slave hangisi boşsa takacağın harddiskin jumper ayarını ona göre yap ve sonrasında uygun kabloya bağla.
Bunu nasıl yapacağını sana bir örnekle açıklayayım. Şu an kullandığın harddisk primary master ise ve primary slave'e gelen kısım boş ise yeni takacağın harddisk'in jumper ayarını slave yap sonrada ana harddiskin olduğu kabloya tak. Bilmem açıklayıcı oldumu??
Yapamam diyecek birşey yok. Biraz uğraşınca halledebileceğin birşey. Birçok insanın düşündüğünün aksine bilgisayarın içeriği çok sade ve hardware olayı çok kolay, ama gözünü karartıp işi içine dalmadığın sürece hardware olayı hep karışık ve zor gelecektir.
Rappier bir bakıma haklı, fakat gözünüzü karartmadan önce önlem almayı unutmamalısınız, yoksa bunlar size yol su elektrik olarak geri döner, bu yüzden bilen birisinden biraz destek almadan bu tip işlere girişmeyin.
ben harddisk imin yandığını sanıyorum yapmaya çalışıyordum biri gelmiş ve bilgisayar açıkken kabloyu çekmiş ve büyük bir ihtimal yandı güzelim harddisk