| Yazar |
Konu  |
|
fatih52
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1515 |
İletim - 29/08/2007 : 18:16:35
|
Ben bu yazıyı okuduktan sonra Ümit Aktan'a yetişememiş bir nesil olarak çok üzüldüm. Neyseki arada bir İlker Yasin Avrupa maçlarını anlatıyorda bu eksikliğimizi gideriyor :)
“Bağırıyorummm, haykırıyorummm hatta sevinçten çıldırıyorummmm” Ercan Taner, Galatasaray-Leeds United maçının bitiminde...
“Hami dandi’ye “dan!” diye çaktı...” Ümit Aktan, Dundee United-Trabzon maçında, Hami’nin golünden sonra...
Ümit Aktan, Grasshoppers-Galatasaray maçında : “Gollerimizi Hagi ile Arif attı sayın seyirciler. Bu tablo bana büyük Türk Bestecisi Hacı Arif Bey’i hatırlatıyor, nedense..?”
“Zaten bizim Neuchatel’den de 5 tane çocuğumuz var!” Ümit Aktan ( )
Galatasaray’ın Werder Bremen’e, deplasmanda 2-1 yenilmesinden sonra umut verici bir skor olduğu için, sevinçli bir halde Mustafa Denizli’nin yanına koşan Bülent Karpat: “Mustafa, iki, bir daha kaç eder?”
“Tugay vurursa gol olur, vuruyoooor, aut...” Bülent Karpat
Euro2000, Türkiye çeyrek finale çıkmış, Hüseyin Başaran Ömer Üründül’le rakibimiz Portekiz hakkında tartışıyor: “Şimdi bu Portekiz’de Figo diye bir arkadaş var…”
Maç: Kocaelispor - Beşiktaş Yayın: TGRT Spiker: (yine) Ümit Aktan “Amokachi malvarlığını içine soktu...” (Amokachi altın zincirini formasının içine sokmuştur...)
Fenerbahçe-Karşıyaka maçı, Öztürk Pekin : “Aygün kaleci ile karşı karşıya... Aygün... Aygün!!...At onu Aygün!!!!....Ahaha! gooooll!!!!....Eehehooe ee e e... Yani futbolun guzelliği için at Aygün, seyir zevki için at...”
“Hakan, önünde kocaman bir kale, bir plase yapsan yetecek gole...” İlker Yasin (1995). Euro96, grup eleme maçı, İsviçre-Türkiye (1-2), Hakan şükür bir gol pozisyonunu kaçırdıktan sonra...
Manchester Utd.-GS maçında Cantona Stumpf’a yaptığı faulden sonra özür dilerken: “Bir Fransız, bir Almandan, bir Türk ve bir İngiliz takımlarının maçında özür diliyor!” Ümit Aktan
Manchester Utd-GS maçının bitişini yine Ümit Aktan’dan dinliyoruz: “Bu 90 dakikada üç sıfır.....lık bir Manchester galibiyetini bile az gören seyirciye karşı, üç iki.....lik bir Galatasaray galibiyetinin sevincini yaşarken, maçı üç üç bitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz”
20000/2001 sezonu Şampiyonlar Ligi, çeyrek final maçı. Galatasaray-Real Madrid karşı karşıya... Radyodan anlatan : Ümit Aktan, maç, 2-0’dan 3-2’ye döndükten sonra: “Hagi yine yokluyor kaleyi. -Ümit, Hasan ve Jardel’den sonra Casillas’a bir ampul de ben takacagim- diyor. İspanya’da da varız Real Madrid. Madrid’de de varız, orada da takarız!”
“Ee tabii, sevgi olayı Ercan!” (Collina oyundan çıkan Hagi’nin elini sıkınca Tanju Çolak’ın Ercan Taner’e söylediği sözler...)
İlker Yasin, Oliviera’nın “hat-trick” yaptığı Belçika-Türkiye maçı esnasında: “Evet sayın seyirciler, elin zencisi, elin arabı ‘hat-trick’ yapıyor, bizim Hakan’ımız, bizim Oktay’ımız uyuyor...” 
Abidin Aydoğdu Danimarka-Fransa maçını anlatıyor... Zidane koşarken topa basar ve düşer: “Evet Zidane’dan fantastik hareketler”
Yanlış karar veren hakemi seyirciler protesto eder... “Bu dünyadaki en yalnız insanlar hakemlerdir, sevgili seyirciler... Bu dünyanın her yerinde böyledir!”
Akın Göksu, Meltem TV’de Peruggia-Trabzonspor arasında oynanan UEFA Kupası maçını anlatıyor. Bir ara yorumcu Hüseyin Tok’un ismini karıştırıyor: “Evet sayın Top... Eee top? Top sahada.. Sayın tok...” Aynı maçta, Trabzon 3-1 öne geçince İtalyan taraftarlar ellerine ne geçerse sahaya atar, yan hakem can havliyle bayrağını atıp sahanın ortasına kaçar. Bizim oyunculardan biri işgüzarlık olsun diye yerdeki bayrağı alıp hakemlere getirirken : “Evet, işte görüyorsunuz sayın seyirciler, sahaya Galatasaray bayrağı atmışlar!!”
25.07.2001 tarihinde oynanan Galatasaray-Vllaznia, Şampiyonlar Ligi 2. öneleme turu ilk maçı. Maç Kanal D’den yayınlanıyor ve İlker Yasin anlatıyor: “Ahh! Arif... Orda döndün mü vuracaksın...Taaak!” “Ümit Karan, boyu 1.81 olmasına rağmen taymingi iyi, iyi vuruşuyor toplarla”
Yıl 1988, GS-Monaco çeyrek final maçı, Prekazi’nin unutulmaz golü radyodan Orhan Ayhan tarafından şöyle anlatılır: “Prekazi geliyooooor, vuruyoooooor, ohhhhha! be Prekazi bu ne beee!”
<ALINTIDIR> ntvmsnbc.com |
|
|
batuhanus
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1055 |
İletim - 29/08/2007 : 18:37:02
|
alıntı:
“Tugay vurursa gol olur, vuruyoooor, aut...” Bülent Karpat
                 |
 |
|
|
Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591 |
İletim - 29/08/2007 : 20:46:55
|
20000/2001 sezonu Şampiyonlar Ligi, çeyrek final maçı. Galatasaray-Real Madrid karşı karşıya... Radyodan anlatan : Ümit Aktan, maç, 2-0’dan 3-2’ye döndükten sonra: “Hagi yine yokluyor kaleyi. -Ümit, Hasan ve Jardel’den sonra Casillas’a bir ampul de ben takacagim- diyor. İspanya’da da varız Real Madrid. Madrid’de de varız, orada da takarız!”
lol?:) Hepsi güzel, paylaşım için teşekkürler.
konu dışı: @batuhanus
yaf şu gunzu rapide felan upload eder misin , kıl oldum indirmiyor :) |
Deniz, kum, güneş <3
"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011 |
 |
|
|
Tony_P@rker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1905 |
İletim - 30/08/2007 : 01:02:38
|
| Süper..SaoLsn :) |
 |
|
|
inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749 |
İletim - 30/08/2007 : 01:35:37
|
| Turgay Şeren'in de bir gafı vardı. Star Tv'de Telegol adlı bir programda : "Yok Ebesinin ...." demişti ne gülmüştüm. Bunlar çok güzel ya... |
Forum Başlangıç- 24/05/2002
"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.." Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277 |
 |
|
|
batuhanus
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1055 |
|
Konu  |
|
|
|