AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 FRP - RPG
 FRP & RPG Genel
 sorum cevap frp ne? rpg ne ?fps ne ? tps?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

bedevi
Üye

İleti 24

İletim - 25/11/2007 :  16:29:41  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
frp ne? rpg ne ?fps ne ? tps? arkadaşlar bunlar ne tarz oyunlar oluyo kafam karıştııı

bedevi
Üye

İleti 24

İletim - 25/11/2007 :  16:38:05  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
yani arasındaki farklar ayrıntılar. ayırt edici özellikler nelerdir. bunu öğrenmek istiyorum. bir oyun alıyorum satan adam bilmiyor. internetten bakıyorum rpg türünde bir oyunmuş LOKI. kuruyorum birazdan oyun başlayak ama sevmiycem galba
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 26/11/2007 :  21:10:30  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
loki rpg degil action-rpg türüdür. bizde pek ayrımı yapılmıyor malesef. haliyle türler biraz karışıyor. (zaten artık pek cok oyun başka türleride içinde barindiriyor) öncelikle rpgnin tanımını yapalım. role playing game-->yani rol yapma oyunları. bu tip oyunlarda karakterinin yaptığı şeyler oyun dünyasını etkiler. en genel olarak iyi veya kötü rollerinde oynayabilirsin oyunu. cok genel bir tanımdır ve kişiseldir aslında bazı aksiyon oyunlarında eger kendin rol yaparsan çok rahat oyunun türünün aksiyon oldugunu unutabilirsin. c-rpg yani computer rplerde ana ayırdedici karakteristik seviye agacı, yetenek agacı vsdir günümüzde.
Frp: bu rpgnin bir alt türüdür. bütün frpler birer rpgdir. açilımı fantastic role playing game'dir. yani fantastik bir dunyada gecer olaylar. mesela tolkienin middle earthda gecen bir rpg oyunu frp'dir. dünya üzerinde geçerse mesela bilim-kurgu veya fantaziye kayabilir ancak frp olmaz rpg adıyla anılır (bazı istisnalar olabilir).
FPS first person shooterdir. adamını birinci sahis penceresinde idare edersin ve onune geleni oldurmeye calisirsin (simdiki oyunlar tabi adventure öğeleride katiyorlar)
TPS third person shooterdır. adamı üçüncü şahis perspektifi ile görürsün. (yani adamini ekranda izleyebilirsin sadece namluyo degil)
umarım biraz yardımcı olmuşumdur pek türkce yazmıyorum uzun zamandır mesajlar uzayınca benim "ı" "ç" "ş"ler kayıplara karışıyor farkettigimi duzelttim kalanlar için özür diliyorum umarım anlaşılırdır. action-rpg bazılarına gore apayrı bir türdür bazılarına gore rpgnin bir alt türüdür ancak genel olarak yaratik kesip level atlamayı on planda tutar bu oyunlar konusma, dinleme vesaire arka plandadir (bazılarında o kadar arka plandadırki oyun bitinceye kadar goremessin (oradada credits izleyince goruyosun zaten :P))

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

bedevi
Üye

İleti 24

İletim - 29/11/2007 :  16:58:56  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
eywallah
Sayfanın En Üstüne Git

bedevi
Üye

İleti 24

İletim - 29/11/2007 :  17:04:36  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
peki biohazard damı rol yapma oyunu statüsünde şimdi anlayamadım ?
Sayfanın En Üstüne Git

fatih52
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1515

İletim - 29/11/2007 :  20:17:43  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Resident Evil 4 Biohazard'dan bahsediyorsan FPS hem de aslanlar gibi :)
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000