AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Total War
 arkadaşlar ben yeniyim sorularım olacak cvp pls
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

Virgil
Üye

Turkey
İleti 10

İletim - 29/01/2008 :  14:19:36  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
oyun acayip zor geliyo ya easyden daha düşük mod olsa onunla oynıycam kartacayı seçsem roma saldııryo yunanistanı seçsem roma saldırıyo romayı seçsem ilerlemek çok zor oluyo bir sürü cephe oluyo sonra isyanlar fln çıkıyo ekonomi bozuluyo YETERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR ben şu oyunu ne zaman çözücem ya
Sayfanın En Üstüne Git

kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021

İletim - 29/01/2008 :  14:32:37  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
bence oyuna sicilya ile başla.bulunduğun yer itibariyle saldırı düzenlenmesi zor ve deniz yolları çok rahat kontrol ediyosun.
oyunda adaları almaya özen göster bu sayede deniz yolu trafiğini sen yönetmiş olursun.

savaş taktiğinede gelince inter 23 hocamın söylediği taktiği dene.basit ama etkili bir taktik.ayrıca ordunda mancınık varsa orduları yenmek daha kolay oluyo.

Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...

İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete.
Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte...
Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken...
Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.

william shakespeare
Sayfanın En Üstüne Git

Virgil
Üye

Turkey
İleti 10

İletim - 29/01/2008 :  15:17:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ok deniyecem saolun
Sayfanın En Üstüne Git

ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666

İletim - 30/03/2008 :  22:49:48  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bence oyunu öğrenmek için mısırla başlamak en mantıklısı.Easy modda Selucuid ile müttefik kur kesin kabul eder zaten.Şehirler birbirine çok yakın ve deniz ticareti harika yapılıyor.Etrafında çok güçlü devletler yok hatta rebeller var.Batıda Kartaca doğuda haritanın sonuna kadar (kuzeydede müttefik var) genişleyebilirsin.Sonra güçlenip Selucuid'i çökerttin mi sonrası gelir çok rahatlarsın.Ayrıca Mısır'da maşallah çok fazla aile üyen olur şehirleri yönetmekte zorlanmassın.Hatırlıyorumda benim 16 yaşında 5 genaralim vardı onları güzel kullanırsan 50 yaşında çok dehşet oluyorlar.

Sorulara gelince;

1-)Yeni aldığın yerler şehirden uzaksa ve o kültür senden farklıysa kesinlikle katlet.Ayrıca katledince nüfus azalır ve sen oranın büyümesini daha sağlıklı yönetirsin.Nüfus ne kadar artarsa bir şehirde bir kere bile -'ye düşsen o şehirden hayır gelmez.Kartaca gibi şehirlere aşırı göç oluyor daha orta dereceli tarlayı yapmadan.Şehir genişliyor ve siz geliştirmeleri yapamıyıp kontrolden çıkıyor.

2-)
a)Easy modda kendi politikanı belirle ve işine en çok yarıyan devletle müttefik kur.Ayrıca savaşmadığın her devletle ticaret anlaşması yapmayı dene.Ayrıca PaLaD1N'in dediği gibi önce kendi şehirlerin arasında ticaret yap.

b)Bir de şuna dikkat et senin bir yere gitmen lazım diyelim 500 gemin var 40 gemiyle yolunu kapıyorlar.Sen svaş açıyorsun ve yoluna devam ediyorsun.O sırada o ülkeyle tüm ilişkilerin kopar.Onunla yine barış imzalamaya bak ve dostluğunu geliştir.

c)İlk önce yolları, sonra limanları, sonra tarlaları, sonra merketleri en son askeri kampları geliştir.Bir şehrin asker yapma yeri olsun ve ordan asker yapmaya başla.Ayrıca haritada senin bilmediğin yerler kalmasın bütün haritan açık olsun (sınırların içinde) etrafa gözetleme kuleleri yap.Ayrıca ticaret yolları üzerine birlikler yerleştir düşman birliklerine ticaret yolları üzerinde izin verme.

d)Gereksiz orduları disband'la böylece onları beslemek zorunda kalmazsın.Çok fazla paralı asker kullanmamaya bak.

3-Bence bu konuda ordularına göre çok fazla değişik taktik yapabilirsin ama bence easy modda oynuyorsan direk otomatik yap savaşlarını.

Biraz geç yazdım cevabı ama inşallah yardımı dokunur.

Özgürlük! Eşitlik! Adalet!
Sayfanın En Üstüne Git

Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591

İletim - 31/03/2008 :  17:05:04  Bilgileri Göster  Palad1n'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Mısırla başlamak zaten ofsayt x) Başta verilen devletlerle bi başlasın, senatoyla oyunu tanısın vs.

Benim yaptığım: Julii olup asarım keserim modunda oynamaktı, sonuç ise boşa geçen birkaç ay oldu, kalbimi kırdılar x)
Sonrasında brutii ile başlayıp daha ilk görevden zaten çok yönlü olarak korundugundan 3 el asker bastım, bütün orduyu toplayıp bütün Yunanistan'ı fethettim ve turn başı 30k kadar gelirle giderken save bozuldu. Yunanistan ile başladım, kendimi savunmaya çektim ve ticaret tek amacım haline geldi. Bir çok liman şehri alınca ticaret gelirlerine sen bile inanamıyorsun. Şehir savaşlarına geldiğinde tek gereken şey biraz tecrüce. Savaşa savaşa kazanan taraf olmaya başlarsın. Nike tapınağı +3 experience veriyor, armoured hoplites+atlı yapsan bile yetiyor birçok savaş için. En son yaptığım şey roma ve mısır güçlenmeye başlayınca hemen donanmalarını yakıp limanlarını ablukaya almak ve şehirleri arasındaki yollara asker koymaktı. Oyunu bitirsem mi bitirmesem mi diye düşünürken oyun bozuldu ve bitti x)

Deniz, kum, güneş <3

"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000