Ürkütücü! Aynı zamanda evrenin ne muhteşem bir mekan olduğunu da tekrar hatırlamış oldum. Diğer sesler de çok güzel(balina, fırtına, dinozor). Bu sesler gerçek mi acaba?
Balina ve fırtına sesleri gerçek olabilir de dinozorların seslerini kaydedebilmek için biraz geç oldu ;)
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
Bence geç olmadı...Çünkü günümüzdeki teknoloji ile bundan çok uzun zaman önceki insanların nasıl konuştuğu araştıralabiliyor.Bunun nedeni ise ağzımızdan çıkan ses dalgalarının doğa üzerinde asla kaybolmaması.
Senin bahsettiğin sadece bir teori bildiğim kadarıyla. Bilimadamlarının şu an yapabildikleri şey, geçmişte yaşamış insanların gırtlak yapılarına bakarak, çıkardıkları sesler konusunda tahminde bulunmak. Daha ötesine geçebilmek için teknolojimizin yettiğini düşünmüyorum.
Peki ya sitedeki sesler?:D Sence onları oraya neden koymuşlar... Ama şuarada sana katılıyorum ki o sesler sadece bir tahmindir...Yani dinazorlar kesinlikle böyle ses çıkartıyordu diyemeyiz fakat en azından az çok bir fikre sahip olabiliriz...