|
Yazar |
Konu  |
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 23/08/2008 : 17:42:28
|
Görselliğe yani daha doğrusu şu "CGI" denilen görsel efekt işine önem verildiği kadar arada gerçekten kayda değer yapıtlar da çıkıyor. Bir iki örnek sayayım:
Blood Diamond Prestij İllizyonist Kingdom of Heaven Testere serisi Telefon Kulubesi Charlie Wilson's War Road to Perdition American Gangster 3:10 to Yuma Zodiac Pan's Labyrinth Street Kings
Zorlasam çıkar daha esasında.
Bu arada;
alıntı:
Müzikal sevenlere - aslı müzikal olan - Sweeney Todd: Demon Barber of Fleet Street ...
Eheh Johnny Depp'in son filmdinden bahsediyorsak, sadece müzikal sevenlere bunu önermek sakıncalı. Midelerinin de güçlü olması lazım. Dikkat. :) |
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 23/08/2008 : 21:07:38
|
alıntı: Testere serisi
Bu akşam Testere 2 televizyonda. Umarım heves etmezsiniz, çümkü sonuçta serinin 2,3 ve 4. filmleri yeterince kanda boğulmuş. Ne kadar sahne keserler bilemiyorum. Hele ki 3. ve 4.yü yayınlamaya cesaret edebilirler mi hiç sanmıyorum.
Sözü açılmışken bence seriyi değil sadece Testere'yi izleyin. İlk filmin tadı diğerlerinde pek yok gibi. Bunu kendimden emin bir şekilde diyorum; çünkü 4 filmi arka arkaya izledim. Herhalde çoğunluk gibi sinemada izlesem 3 ile 4 arasındaki bağlantıyı filmden ancak 15 dk sonra anlayabilirdim. Kısacası ilk filmde beğenilen noktanın Lawrence'ın ayağını kesmesi olduğunu düşünmüşler...
Bu arada şimdi aklıma gelen düşündüğüm noktalar var. Bir kısımda bir hata olduğunu düşünüyorum ve Testere'nin kendi teziyle aslında biraz çakıştığını düşünüyorum. Filmi izleyenler, iyi hatırlayanlar varsa sorucam. |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 23/08/2008 : 23:44:43
|
Zaten Testere 4'ün sonuna arkadaşlarla bir türlü anlam veremedik. Oturup bir daha en baştan izlemek lazım ona da zaman falan yok. Ama hatırlıyorum hemen hemen.
Filmden İçerik (Spoiler) Filmden İçerik (Spoiler)
İlk film olan Testere gerçekten çok başarılıydı, bir anlamı felsefesi vardı. Artık ilk filmin küçük bütçesi ve büyük hasılatından ötürü mü kolları sıvadı yapımcılar yoksa akıllarında en azından bir 2. film var mıydı bilmiyorum ama 5'e kadar uzatmak planlarda olmayan birşey olduğu aşikâr.
Bana göre Testere serisinde tezat olan en önemli nokta Jigsaw'a biçilen iki ayrı anlam. İlk filmde her kurbanını özenle seçen ve hayatın anlamını, elindekilerin kıymetini onlara göstermek isteyen bir Jigsaw vardı. Sonra ise taht Jigsaw'ın öğrencisine geçince tamamen oyun ve öldürmeye dayalı cinayetlere döndü iş. 3 ve 4'te de bu şekilde azıtan film, 4'te sanırım, Jigsaw'ın bu işe "intikam" için başladığını göstererek (eşinin bebeğini düşürme sebebi) ilk filmin felsefesini tamamen yerle bir etti kanaatimce.
Ayrıca 4. filmin sonunda 3 ile birleştirilmesi Jigsaw'ı yatakta göstermesi falan kafaları iyice karıştırmış kronolojik ve kurgusal olarak.
Filmden İçerik Sonu (Spoiler) Filmden İçerik Sonu (Spoiler) |
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 24/08/2008 : 09:36:49
|
O noktaya bir açıklık getirebilirim tabii ki eserin içeriği hakkında konuşucağımdan izlemeyenler lütfen okumasın.
Spoiler Spoiler
3'ün sonunda Jigsaw'ın öldüğünü biliyoruz -ki ölümü hakkında birçok mantıksız nokta var*- , 4'ün başında gösterilen sahne ve kasetteki konuşma sayesinde bizim şunu anlamamızı istediler: 'Hehe bakın ben öldüm ama oyun bitmedi, ölmeden önce son birşeyler hazırlamıştım ve bu benim SON FİLMİM' . Hepimiz, 4'te gerçekleşen olayların Jigsaw'ın ölümünden sonra gerçekleştiğini düşündük taa ki son ana kadar. Adamlar bizi ters köşe yaptılar; aslında 3 ve 4 eş zamanlıydı, 4'ün başındaki otopsi sahnesi hem 3'ün hem 4'ün sonuydu. Hatırlarsanız otopsiden önceki tuzakta kurtulan adam kim? En son kaseti dinleyen adam kim? İşte 5. film mutlaka gelicek bu yüzden.
Açıkçası Jigsaw'ın bunları intikam için yapması herşeyi rezil etti. İnsanın gözünde biraz da kahramanlaşan hayran kalınabilecek bir Jigsaw vardı, hatta yaptığı işi tasvip edenler çıkabilecekti. Ama noldu, bebekti karımdı vs bayağılaştı. Biz seni gerçekten hayatı anlatmaya çalışan bir insan olarak düşündük. Yardımcı Amanda bu fikirden saptı diye onu bile bir oyuna sokan gerçek ulvî bir insan olarak canlandırdık kafamızda. Ama sen ne yaptın!!!
Açıkçası en beğenmediğim 2. filmdi, oradaki tek güzel nokta Jigsaw'ın Eric Mattheuws'ın karşısına geçip : -Bir oyun oynayacağız, kurallar basit; sadece konuşucaz...
Demesiydi, herkes -ben dahil- 'Aha ilk filmde bu laf tuttu ya -let the game begin, i wanna play a game- önüne gelene tekrarlıyor, ilk filmin şöhretindne faydalanıp uyduruk bir çekim yapmışlar' diye düşündüler. Ama ne oldu gerçekten Eric Mattheuws kurallara uysaydı çocuğunu kurtaracaktı.
Benim sorucağım nokta ilk filmden, zaten diğerlerinde bu hatalar istemediğin kadar. Jigsaw'ın mantığına sözlerinden bakalım: ' yaşa ya da öl, yaşamayı ne kadar istiyorsun, yaşamayı hak et'. Genel olarak kurallara uyarsan kurtuluyorsun. İlk filmde her kurbanın kurtulma şansı vardı ya Adam'ın? Adamın deliğe düşüreceğini bile bile gıcıklığına anahtar koymuş 'anahtar küvette' diyor. Adam'ın hiç kurtulma şansı yoktu!! İlk filmde direksiyon arabaların sol tarafında iken Lawrence garajdan kaçırılmadan önce sağ tarafta. İlk filmdeki tuvaletin yerini niye polisler kadın ve kızı bulduktan sonra araştırmıyorlar. Sonuçta canlı canlı kameralar çekiyor orayı, isteseler bulabilirler. Hiç mi akıllarına gelmiyor oradaki 2 kurban? Belki Lawrence için geç olacaktı ama Adam kurtarılabilirdi. Hiç yoktan cesetleri çıkarılırdı.
Bir de Lawrence Gordon'a noldu? Ayağı kesik sürünerek gitti ne öldüğünü gördül ne kurtulduğunu?
* 3. filmin sonunda Amanda'nın ve Jigsaw'ın ölmesi çok saçma. Eğer Amanda pat diye ölseydi ki tabancayla vuruluyor gayette olabilir. Jigsaw onca olayı nasıl anlatacaktı Amanda'ya. Kız pisi pisine gidecekti. Ya o adam Jigsaw'ı Jigsaw kasedi çalıştıramayacak bir şekilde öldürseydi? Ve adam merak edip bakmasa ve kasedi hiç görmeseydi. Gene adam hiçbirşey anlamadan karısı patlayacaktı. 3. filmin sonu saçma ötesiydi kısaca. Amanda yaşlı gözlerle Jigsaw'a bakıyor 'Bitti mi sözlerin? Ölebilir miyim?'
Çok uzun ve okuması zor oldu sanırım; kusura bakmayın. Birini okuyacağı varsa da vazgeçer bu yazıyı görünce |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359 |
İletim - 24/08/2008 : 16:16:32
|
A Clockwork Orange 8.1/10
Bir Stanley Kubrick filmi. Geleceğin İngilteresinde diyeceğimde 1971 yapımı olduğu için o zamana göre geleceğin İngilteresinde ahlaki değerler çökmüş,aile bağları oldukça zayıflamıştır. Böyle bir ortamda doğup büyüyen bir gencin hikayesi(Alex) anlatılıyor. Aile ilgisi görmemesi,toplumdaki bozukluklar yüzünden asi,acımasız,saygısız olarak yetişen Alex kendisi gibi 3 arkadaşıyla çete kurar, soygun,eğlence için dilencileri dövme,tecavüz gibi olaylara girişirler. Bir süre sonra çetesi tarafından tuzağa düşürülerek hapisi boylar. 2 sene hapiste geçirdikten sonra, Hükümetin 2 haftada kişiyi kötülükten arındırma projesine gönüllü denek olarak girer. Şiddetten arındırılması başarıyla tamamlanır. Hapisten çıkar fakat bir sorun vardır. Zamanında kötülük yaptığı insanlar tesadüfler sonucu hep karşısına çıkmaktadır...
Full Metal Jacket 8.8/10
Gene bir Stanley Kubrick filmi. Vietnam savaşını anlatan çarpıcı,farklı ve gerçekçi bir film.Film ikiye ayrılıyor bir nevi. İlk kısmında Vietnama gönderilmek üzere kampa giren askerlerin psikolojileri ve çektiği zorluklar, ikinci kısım Vietnamdaki ordunun genel psikolojisi ve 1-2 çatışmayı konu alıyor.
Yurttaş Kane "Citizen Kane" 9.1/10
Dünyanın en iyi x filmi arasında hep adı geçen 1941 yapımı film. Kimi eleştirmenlere göre gelmiş geçmiş en iyi sinema filmi. Bayada yenilikçi bir film olmuş sinema dünyasına. 1941 yapımı olmasına rağmen çekimler olsun senaryo olsun günümüzdeki çoğu filmden kaliteli. Konusu ise; Bir zamanlar Amerika'nın medya patronu olan Charles Foster Kane'nin inişli, çıkışlı hayatı anlatılmakta. Ölürken son cümlesi "Rosebud" olur. Anlamı bilinmeyen Rosebud kelimesini gazeteciler araştırır.Kane'nin yakınlarıyla konuşurlar ve filmdede Kane'nin hayatını; arkadaşları,eski eşi ve danışmanının anılarından izliyoruz.Öneririm filmi bulursanız kaçırmayın. |
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|