|
Yazar |
Konu  |
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 19/04/2009 : 20:35:44
|
Az sonra okuyacağınız bilgiler gerçekten insanın kanını donuracak cinsten.Yıllardır nasıl uyutulduğumuza,ve sağlığımızla nasıl açıktan açığa vicdansızca oynandığına an be an şahit olacaksınız.Sıkı durun!Yorumu tamamen size bırakıyorum... Türkiye'de,hatta dünyada ilk kez 15 Eylül 2006 günü Coca-Cola'ya karşı Antalya Tüketici mahkemesinde dava açıldı... Açılan davada,merkezi Atlanta'da olan ve 1886 yılında Eczacı Dr.John S.Pemberton tarafından faaliyete geçen,daha sonralarıda Amerika-Yahudi dostluğunun güzel bir öreneği olan Coca-Cola,120 yıllık geçmişi ile ''dünyanın hiçbir yerinde hiç kimseye açıklamam'' dediği sırrını açıklayacak mıydı?19 Mart 2007 Tarihinde açılan davanın 3.duruşması yapıldı. Sıkı durun şimdi.Bu''dünyanın hiçbir yerinde hiç kimseye açıklamam''gizli sır açıklandı ama Türkiye'deki ve dünyadaki çoğu basın-yayın organları çok fazla ciddiye almadı.''O büyük bir kuruluş,uğraşılmaz''anlayışı,davanın nedenlerini merçek altına alınmasına engel oldu...Ayrıca düşünsenize o TV kanalları 20-30 saniyecik kısacık reklamlar için milyon dolarları ceplerine indirirken ve onca insan bu pastadan nemalanırken,neden bir belgesel veya haber programında size kolanın verdiği bu tiksinelecek zararları anlatsınlar ki? Evet...Ne de olsa Coca-Cola'nın büyük oranda reklam bütçesi var...Hadi uğraş bakalım uğraşabilrisen...Ama unutmayın ki o şirketleri bu hale getirenler gene biz tüketicileriz.Bir kerecik kola almakla ne olur demeyin,hayatınıza bir daha kolayı sokmayın ve bunu da çocuklarınıza anlatın bakalım o zamanda bu şirketler büyümeye devam edebileceklermi? İstedikleri her türden ''değerler'' ile oyun oynayacaklar.Ayıbı kendileri yapacak,fakat siz yalnızca tüketici olacaksınız.Sesinizi çıkarmayacaksınız.Kısacası aptal yerine konulacaksınız!Ne kadar vahim bir durum değil mi?Oysa bu sahtekarları göklere çıkarmak da,yerin dibine sokmak da aslında hep biz insanların elinde.Bunlar neden mi sahtekar?Neden mi bu kadar ağır konuşuyoruz?Az sonra bunların neden sahtekar olduğunu ve cicli micili görünen kolanın aslında ne olduğunu çok iyi anlayacaksınız!!! Sıkı durun,gözlerinizi dört açın ve lütfen artık aptal yerine konmayın!''İşte Coca-Cola'nın gizli sırrı'': Coca-Cola özütü diye gizli tutulan formül aslında bir böcek çeşidinin(Cochineal)ezilmesi ile elde edilen bir sıvıdır. Cochineal;Kanarya adalarında ve Meksika'da yaşayan bir böcektir.Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültüler olarak da yetiştirilmektedir. Resim1;[URL=http://www.loadtr.com/366163-cocheinal.htm] [/URL] Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürmektedir. Resim2;[URL=http://www.loadtr.com/366165-kaktüste_cocheinal.htm] [/URL] Bu böcekler ve larvaları,Meksika'lı köylüler tarafından toplanır. Bu böceğin dişilerinden veya yumurtalardan çıkarılan bir boya pigmentine ''KARMİN''adı verilir. Köylüler,kendi ihtiyaçları için Aztekler'den kalmış yöntemlerle,böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan ''carmine''i üretirler. Aztekler ve Latinler,böcekten elde edilen bu boyayı,ip boyamada kullandılar.(!) Ve ezilerek suyunun çıkartılmış hali;[URL=http://www.loadtr.com/366179-suyu_çıkmış_cochineal.htm] [/URL] Öyle güzel bir renge ve tada sahiptir ki,insanlar bu pisliği içtiklerinde büyük bir rahatlama hissi bile duyarlar...Dahaa da kötüsü bu madde,uyuşturucu gibi yüksek oranda bağımlılık yapmakta ve insanı uzun vaadede içten içe çürütmektedir.Hala inanamıyorsanız,kasaptan küçük bir parça et alın,üstüne kola dökün,5-10 saniye içinde etin nasıl kömürleştiğini hayretle göreceksiniz(sanırım bunu çoğu kişi biliyor) Yukarıda verdiğim ezilerek suyun çıkartılmış hali,bütün kolaların özütü bu.Markası önemli mi? Şimdi bahsedeceğim konu da en az cochineal böceği kadar iğrenc bir durum.23 Yıl kola fabrikasında çalışan birisinin naklettiği bu çok ciddi açıklamalar insanın gerçekten zihnini ve midesini alt üst ediyor; Malumunuz kola denilen içeceğin en temel hammaddesi meyanköküdür ve meyan kökü ile beslenen canlılar arasında fare de bulunmaktadır.Büyük şirketler tonlarca üretim yaptıkları için meyanköklerini kepçeyle toplamaktadır.Tonlarca topladıkları için de fareleri ayıklamak gibi bir zahmete asla girmemektedirler. Bu yüzden meyankökleri,içindeki farelerle birlikte preslenmekte,sadece kalan deri,ayak,bacak parçaları elekten geçirilerek ayıklanmaktadır. Bü yüzden meyankökü suyunun yanında kan,mide özsuyu gibi sıvılarda karışmakta,estetik açıdan da hiçbir sorun olmamaktadır. Kola yapan şirketler,bu pislikleri kimyasal yollarla sağlığa zararlı hale getirirken de bu sefer koydukları kimyasal maddelerden ötürü insanları uzun vaadede resmen zehirlemektedirler. Bu olayı anlatan kişi,23 yıl boyunca 1 bardak bile kola içmemiş.Ayrıca kendisi içmediği gibi ailesine ve sevdiklerine de içirmemiş.Sonraları ise insanları zehirleyen bu şirkete bunca yıl hizmet yaptığına uyusturucu satıcılığı yapmışcasına pişman olmuş. Karmin,müslümanlarda haram olarak değerlendirilmektedir.Ancak Coca-Cola'nın en çok satış yaptığı ülkeler,Ortadoğu'daki müslüman ülkelerdir.Avrupa ülkelerinde ise bizim yaptığımızın yarısı kadar bile satış yoktur.Ne kada ilginç değil mi? İnternette http://tr.wikipedia.org'da Cochenial diye arattığımızda da aynı bilgiler çıkıyor. Alıntı NOT;Ben bu yazıları bir videoda gördüm o videodan yaqzdım.Bazi iğrenç bölümler için özür dilerim... |
İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
|
|
Tony_P@rker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1905 |
İletim - 19/04/2009 : 22:21:54
|
Gözümle görsem, yine vazgeçmem koladan yapcak bişi yok bnm icin :D |
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 20/04/2009 : 00:01:06
|
Çin'de böcekleri pişirip yiyorlar.Bence bu kadar iğrenç bişey değil ve bana kolpa gibi geldi.Bir de ben TV'de izlemiştim bu böcekleri daha birçok alanda (gıda sektörü) kullanıyorlar. |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
Oyunbozan
Üye

Panama
İleti 267 |
İletim - 20/04/2009 : 16:11:59
|
Nolursa olsun kolaya devam! :D |
Yaşamak sorun oldu, Hayallerim kayboldu, Cash Flow doğdu, Bu gece ölümüne hissettim, Kıskanç gözleri mahvettim,ciğerime çektim, Köşeme çekildim koç, Aydınlıklara koşsana evlat, Bize bak yanlış yapanı hep yak!.. |
 |
|
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 20/04/2009 : 19:35:07
|
keh keh keh çok komik  Tony ve Oyunbozan(klasik olacak ama sana Berk1905 diyebilirmiyim???) size inanacağımı düşünmeyin sakın |
İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
|
 |
|
NİCKYOK
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640 |
|
Konu  |
|
|