|
Yazar |
Konu  |
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 14/06/2009 : 09:16:01
|
alıntı: Godjonshe tarafından yazılan:
Ya bunlar hikaye, IQ ölçmek için özel testler var. Onları yaptırmak lazım. Yoksa bunda 2 soru soruyor, ortlama kaç soru yaptıysak ona göre puan (IQ) veriyor.
Zaten altında yazıyor eğlence amaçlıdır diye  |
İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
|
 |
|
boğa cevap
Üye

Turkey
İleti 87 |
İletim - 08/07/2009 : 17:13:34
|
benim İQ: web sitesi bulunamıyoradresi doğru yazdığınızdan emin olup tekrar deneyiniz
ammada uzun :D |
memeber since allah'ın bir günü.allah'ın bir ayı.allahın bir yılı.
hiçbirini bilmiyorum
bak okuma..okumasana.bak halaokuyorya.niye okuyosun.çeklan ogözlerini yazımdan anlatıcam tamamam ya ahmetdiye bir çoçuk varmış ölmüş gitmiş
|
 |
|
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 08/07/2009 : 18:06:04
|
xD senin IQ IP'dir IP   |
İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
|
 |
|
Lord_vampir
Üye

Turkey
İleti 238 |
İletim - 21/07/2009 : 21:17:38
|
Bu tür testlere fazla güvenmemek lazım.
Kuzenimin başından geçen bir olay: Kuzenim üniversiteyi yurtdışında okuyor, onlara da uygulasınlar diye üniversitenin sitesine internetten buldukları bir zeka testinin linkini yerleştiriyorlar ve oradan zeka testi uygulayan herkesin sonucunu kendi database'lerine kaydediyorlar. Tabi bizim kuzen de takmıyor falan filan... Soruları çözmeleri için 2 gün gibi bir süre tanıyorlar. Bizim kuzen "Bi bakiyim şu sorulara," diyor ve o siteye giriyor. Soruları cevaplıyor, bazılarını rastgele işaretliyor ve sorular bitiyor. Submit seçeneğine basıyor ve o anda veritabanındaki bir problem nedeniyle kuzenimin IQ'su 162 gibi bir değer çıkıyor. Kuzenim inanamıyor, hemen amcamı falan arıyorlar ve diğer günün sabahı kuzenim üniversiteye gittiğinde profesörler onu karşılıyor. Tabi bizim kuzen de şaşkın, profesörler de bu durumu pek mantıklı bulmayıp, kendi hazırladıkları bir zeka testini uyguluyorlar ve sonuç 115 çıkıyor.
İnternette yayınlanan IQ Testlerinin gerçekçi bir yanı olmadığını burada tam anlamıyla anladım. Eğer IQ seviyenizi doğru bir şekilde ölçtürmek istiyorsanız bunlar için psikologların ve bazı bilim adamlarının hazırladığı testleri rehberlik merkezleri vb. yerlerde çözmeniz lazım.
Lafı biraz uzun tuttum ama, şunu da belirtmeliyim ki, insanın IQ seviyesi çok değişkendir. Örneğin birisini hem mutluyken hem de en kötü anındayken teste tutsanız ve sonuçlarını karşılaştırsanız, aradaki fark çok fazla çıkacaktır. |
 |
|
yekta15
Üye

Turkey
İleti 100 |
İletim - 21/07/2009 : 22:29:59
|
alıntı: Lord_vampir tarafından yazılan:
Bu tür testlere fazla güvenmemek lazım.
Kuzenimin başından geçen bir olay: Kuzenim üniversiteyi yurtdışında okuyor, onlara da uygulasınlar diye üniversitenin sitesine internetten buldukları bir zeka testinin linkini yerleştiriyorlar ve oradan zeka testi uygulayan herkesin sonucunu kendi database'lerine kaydediyorlar. Tabi bizim kuzen de takmıyor falan filan... Soruları çözmeleri için 2 gün gibi bir süre tanıyorlar. Bizim kuzen "Bi bakiyim şu sorulara," diyor ve o siteye giriyor. Soruları cevaplıyor, bazılarını rastgele işaretliyor ve sorular bitiyor. Submit seçeneğine basıyor ve o anda veritabanındaki bir problem nedeniyle kuzenimin IQ'su 162 gibi bir değer çıkıyor. Kuzenim inanamıyor, hemen amcamı falan arıyorlar ve diğer günün sabahı kuzenim üniversiteye gittiğinde profesörler onu karşılıyor. Tabi bizim kuzen de şaşkın, profesörler de bu durumu pek mantıklı bulmayıp, kendi hazırladıkları bir zeka testini uyguluyorlar ve sonuç 115 çıkıyor.
İnternette yayınlanan IQ Testlerinin gerçekçi bir yanı olmadığını burada tam anlamıyla anladım. Eğer IQ seviyenizi doğru bir şekilde ölçtürmek istiyorsanız bunlar için psikologların ve bazı bilim adamlarının hazırladığı testleri rehberlik merkezleri vb. yerlerde çözmeniz lazım.
Lafı biraz uzun tuttum ama, şunu da belirtmeliyim ki, insanın IQ seviyesi çok değişkendir. Örneğin birisini hem mutluyken hem de en kötü anındayken teste tutsanız ve sonuçlarını karşılaştırsanız, aradaki fark çok fazla çıkacaktır.
Lord vampire katılıyorum bencede bu tür testlere fazla güvenmemek lazım. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|