AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Bilim - Teknik - Teknoloji
 IQ'nuz kaç(bu konuyu güncelliyorum)
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912

İletim - 14/06/2009 :  09:16:01  Bilgileri Göster  iso_demiro'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
Godjonshe tarafından yazılan:

Ya bunlar hikaye, IQ ölçmek için özel testler var. Onları yaptırmak lazım. Yoksa bunda 2 soru soruyor, ortlama kaç soru yaptıysak ona göre puan (IQ) veriyor.

Zaten altında yazıyor eğlence amaçlıdır diye

İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
Sayfanın En Üstüne Git

boğa cevap
Üye

Turkey
İleti 87

İletim - 08/07/2009 :  17:13:34  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
benim İQ: web sitesi bulunamıyoradresi doğru yazdığınızdan emin olup tekrar deneyiniz

ammada uzun :D

memeber since allah'ın bir günü.allah'ın bir ayı.allahın bir yılı.

hiçbirini bilmiyorum

bak okuma..okumasana.bak halaokuyorya.niye okuyosun.çeklan ogözlerini yazımdan
anlatıcam tamamam ya
ahmetdiye bir çoçuk varmış ölmüş gitmiş
Sayfanın En Üstüne Git

iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912

İletim - 08/07/2009 :  18:06:04  Bilgileri Göster  iso_demiro'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
xD
senin IQ IP'dir IP

İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
Sayfanın En Üstüne Git

Lord_vampir
Üye

Turkey
İleti 238

İletim - 21/07/2009 :  21:17:38  Bilgileri Göster  Lord_vampir için bir AOL İletisi Gönder  Lord_vampir için bir ICQ İletisi Gönder  Lord_vampir'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Lord_vampir için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu tür testlere fazla güvenmemek lazım.

Kuzenimin başından geçen bir olay: Kuzenim üniversiteyi yurtdışında okuyor, onlara da uygulasınlar diye üniversitenin sitesine internetten buldukları bir zeka testinin linkini yerleştiriyorlar ve oradan zeka testi uygulayan herkesin sonucunu kendi database'lerine kaydediyorlar. Tabi bizim kuzen de takmıyor falan filan... Soruları çözmeleri için 2 gün gibi bir süre tanıyorlar. Bizim kuzen "Bi bakiyim şu sorulara," diyor ve o siteye giriyor. Soruları cevaplıyor, bazılarını rastgele işaretliyor ve sorular bitiyor. Submit seçeneğine basıyor ve o anda veritabanındaki bir problem nedeniyle kuzenimin IQ'su 162 gibi bir değer çıkıyor. Kuzenim inanamıyor, hemen amcamı falan arıyorlar ve diğer günün sabahı kuzenim üniversiteye gittiğinde profesörler onu karşılıyor. Tabi bizim kuzen de şaşkın, profesörler de bu durumu pek mantıklı bulmayıp, kendi hazırladıkları bir zeka testini uyguluyorlar ve sonuç 115 çıkıyor.

İnternette yayınlanan IQ Testlerinin gerçekçi bir yanı olmadığını burada tam anlamıyla anladım. Eğer IQ seviyenizi doğru bir şekilde ölçtürmek istiyorsanız bunlar için psikologların ve bazı bilim adamlarının hazırladığı testleri rehberlik merkezleri vb. yerlerde çözmeniz lazım.

Lafı biraz uzun tuttum ama, şunu da belirtmeliyim ki, insanın IQ seviyesi çok değişkendir. Örneğin birisini hem mutluyken hem de en kötü anındayken teste tutsanız ve sonuçlarını karşılaştırsanız, aradaki fark çok fazla çıkacaktır.
Sayfanın En Üstüne Git

yekta15
Üye

Turkey
İleti 100

İletim - 21/07/2009 :  22:29:59  Bilgileri Göster  yekta15'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
Lord_vampir tarafından yazılan:

Bu tür testlere fazla güvenmemek lazım.

Kuzenimin başından geçen bir olay: Kuzenim üniversiteyi yurtdışında okuyor, onlara da uygulasınlar diye üniversitenin sitesine internetten buldukları bir zeka testinin linkini yerleştiriyorlar ve oradan zeka testi uygulayan herkesin sonucunu kendi database'lerine kaydediyorlar. Tabi bizim kuzen de takmıyor falan filan... Soruları çözmeleri için 2 gün gibi bir süre tanıyorlar. Bizim kuzen "Bi bakiyim şu sorulara," diyor ve o siteye giriyor. Soruları cevaplıyor, bazılarını rastgele işaretliyor ve sorular bitiyor. Submit seçeneğine basıyor ve o anda veritabanındaki bir problem nedeniyle kuzenimin IQ'su 162 gibi bir değer çıkıyor. Kuzenim inanamıyor, hemen amcamı falan arıyorlar ve diğer günün sabahı kuzenim üniversiteye gittiğinde profesörler onu karşılıyor. Tabi bizim kuzen de şaşkın, profesörler de bu durumu pek mantıklı bulmayıp, kendi hazırladıkları bir zeka testini uyguluyorlar ve sonuç 115 çıkıyor.

İnternette yayınlanan IQ Testlerinin gerçekçi bir yanı olmadığını burada tam anlamıyla anladım. Eğer IQ seviyenizi doğru bir şekilde ölçtürmek istiyorsanız bunlar için psikologların ve bazı bilim adamlarının hazırladığı testleri rehberlik merkezleri vb. yerlerde çözmeniz lazım.

Lafı biraz uzun tuttum ama, şunu da belirtmeliyim ki, insanın IQ seviyesi çok değişkendir. Örneğin birisini hem mutluyken hem de en kötü anındayken teste tutsanız ve sonuçlarını karşılaştırsanız, aradaki fark çok fazla çıkacaktır.

Lord vampire katılıyorum bencede bu tür testlere fazla güvenmemek lazım.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000