|
Yazar |
Konu  |
O.T
Üye

Turkey
İleti 53 |
İletim - 12/04/2004 : 22:10:03
|
Konuya ne başlık yazacağımı bulamadım en oturaklı buydu bunu koydum.Bu türk yapımcılar oyunların gerçeği alınmaz sahtesi alınır diye mi oyun çıkartmıyo yoksa beceremiyolar mı? |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 12/04/2004 : 22:57:02
|
Tam olarak her ikisi de değil. Yeterli desteği alamıyorlar. Fransa'da bildiğim kadarıyla her sene bir çok amatör oyun firması devlet tarafından maddi yardım alıyor. Böylece amatörlükten profesyonelliğe ilk adımlarını atmış oluyorlar. Bizde ise işi daha da zorlaştırıyorlar. Buna da son örnek Beyoğlu Beyoğlu oyunu oldu. Oyunda uyuşturucu, alkol gibi unsurlar bulunduğu için Kültür Bakanlığı tarafından uyarı almışlar. Belki onların da kendilerine göre mantıklı sebepleri vardır ancak yabancı firmaların oyunlarında bunlara bol bol rastladığımızı söylememe gerek yok sanırım. Buna karşı çözüm oyundan bu unsurların kaldırılmasını istemek değil, oynamak için belli bir yaş sınırı koyulması. Sanırım bu şekilde olması hem daha kolay hem de oyunun genel yapısını bozmamak açısından daha uygun bir karar olurdu. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
O.T
Üye

Turkey
İleti 53 |
İletim - 13/04/2004 : 21:30:21
|
Aslında bi güzel oyun çıkarsalar kimsenin karışamayacağı mesela Şahin'li Serçe'li araba yarışı falan gibi :) Bence , Underground'dan çok satar Türkiye'de. |
 |
|
akrep_kral
Üye

Turkey
İleti 163 |
İletim - 21/04/2004 : 20:43:28
|
bence çok dandik oyunlar yapıyorlar zaten microsoft,eidos,sierra gibi duyulmuş oyun yapan firmaları yok bu yüzden fazla türk oyunu yok |
 |
|
falamir
Yönetici

Turkey
İleti 698 |
İletim - 21/04/2004 : 22:31:35
|
Peki nasıl duyulmuş oyun firmalarımız olacak? Zart diye gökten inmedi herhalde o firmalar da, onlar da küçük küçük başladılar, destek alarak büyüdüler, çalıştılar. Demek ki kötü mötü, uyduruk muyduruk yapılması lazım ki iyiye gidilsin, denemekten zarar gelmez.. |
Soner Arslan oyunsitesi.gen.tr Yazar |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 21/04/2004 : 23:59:29
|
Kesinlikle falamir haklı, bir şekilde başlanması gerekiyordu. Yavaştanda başladıydı ama bir anda gene durdu Türk Oyunları. Ne güzel bir Pusu'muz vardı ondan da ses soluk çıkmıyor, arada bazı çalışmalar duyuruluyor ama devamı gelemiyor. Çok üzücü bir durum. Bu sebeplerden dolayı ne olursa olsun (amatör, profesyönel, iyi, kötü, vs...) yapılmaya başlanan bir Türk Oyunu için asla olumsuz düşünmemek gerekiyor. Onlara destek vermek, en azından heveslerini, hırslarını korumamız gerekiyor. Yoksa Türkçe Oyunları uzun bir süre daha sadece hayalimizde oynayacağız arkadaşlar... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|