AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Siyaset Bilimi & Tarih
 Attila Kimdir?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 13/07/2010 :  01:40:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Attila Kimdir?

Evet, tarihi Türk komutanlarına değinmek istedim. Bunlardan ilki olarak Attila olarak görüyorum. Kimdir bu Attilla ?

Efendim, kendisi Orta Asya'dan Avrupa taraflarına göç eden Hun kavminin, isminden en çok söz getiren imparatorudur...

Attila Avrupa'nın yarısından fazlasını ele geçirmiştir. Avrupalı tarihçilere göre zalim ve acımasız olarak tanınır. Bilinen lakabıyla " Tanrı'nın kılıcı ". Doğu Roma imparatorluğuyla bir çok savaşa girmiş ve hepsinde başarılı olmuştur. Vizigotlar, Ostrogotlar, Germenler, Frenkler ve Vikinglerle savaşlar yapılmış ve çoğunda başarı elde edilmiştir. Daha sonralar Roma surlarının önüne kadar gelmiştir. Bir rivayet göre, Papa'nın af dilemesi, diğer bir rivayete göre ise ordu arasında çıkan vebadan dolayı ordusunu geri çekmiştir. Vergiye bağlamış ve Tuna ırmağının kuzeyine çekilmiştir.

Daha sonraları, bir kadına aşık olan Attila, gerdek gecesi karısı tarafından zehirlenerek öldürülmüştür. Mezarının nerede olduğu tam olarak bilinmemektedir. Cenaze törenine katılan herkes öldürülmüştür...

Attila öldükten sonra Avrupa Hun devleti zayıflamış ve yıkılmıştır.

Şu anda ki Macarlar ve Bulgarlar Türk'tür. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ancak Hristiyanlık dinini seçerek benliklerini yitirmişlerdir..

İçerik: Attila Kimdir? Attila Ne Yapmıştır? Attila Hayatı, Attila Tarihi, Attila Yaşadığı Yıllar, Attila Anıtı

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000