AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Siyaset Bilimi & Tarih
 William Wallace Kimdir?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 5

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 21/07/2010 :  17:06:27  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
William Wallace Kimdir?

Öyle soundtracklara bakarken bir özgürlük savaşçısı olan William Wallace'ın hayatını konu eden film olan Braveheart'ın müzikleri gözüme çarptı. Sons of Scotland adlı şarkıyı dinlemeye başladım ve belki bilmeyenler vardır diye Willam Wallace'ın hayatına bir göz atalım dedim.

William Wallace bir iskoç kahramanıdır. Sir ünvanını almıştır. 13. yy. da yaşamış ve İngiltereye karşı ayaklanan İskoç halkının lideri konumundadır.

İskoçya Wallace'ın doğumu ve gençlik yıllarında bir kaos içerisindeydi. İskoç kralı ölmüştü. Hiç bir erkek evladı olmadığı için İskoçlar kızını kraliçe olarak tayin etti. Bundan yararlanan İngiltere kralı Edward İskoçyaya saldırdı ve çoğu kişiyi kesti.

Wallace ( filmde ) sevdiği için bulunduğu köyde isyan başlattığı gösteriliyor. İngiliz kontunu öldürdüğü gösteriliyor. Ancak bu konuda kanıt yoktur. Ama efsanelerde böyle anlatılır.

Daha sonra bütün İskoçları birleştirmeyi kısmen olarakta gerçekleştiren Wallace, İngiliz ordusunu Stirling düzlüklerinde yenmeyi başarmıştır.

İkinci savaş olan Falkrik savaşında Wallace İngilizlere yenildi. Burada İskoç soyluları Wallace'a ihanet ettiler. Bu olaydan sonra Wallace İskoç direnişinden çekildiğini ilan etti. Ancak barışı kabul etmediğini her defasında söyledi. İskoç soyluların en büyüğü Bruce, Edward ile işbirliği yaptı.

İskoçları tekrar ikna eden Edward, Wallace'in peşinde düşmeye başladı. 1305 yılına kadar yakalanmadı. Yine İskoç Sirlerinden Menteith'in ihanetiyle İngilizler tarafından yakalanmıştır.

Londra da idam edilmiştir. Ancak idam biçimi çok iğrenç bir biçimde olmuştur. Önce çıplak biçimde atta sürüklenen Wallace daha sonra canlı canlı bağırsakları çıkarılmıştır. En sonunda da kafası gövdesinden ayrılmıştır. Ancak yine de kraldan af dilememiştir. İngilzler ibret - i alem olsun diye kafasını Londra köprüsüne kolarını ve bacaklarını ise Newcastle, Berwick, Stirling ve Perth'de sergilediler.

Wallace'ın anıtı ise İngiltere de ki Aziz Bartholomew Hastanesi'nin duvarında asılıdır. Ziyaretçilerin akın ettiği bir yer olan Bartholomew hastanesi Wallace'ın idam edildiği alanın yanındadır.

Özgürlük savaşçısı dendiğinde Atatürk'ten sonra akla William Wallace gelir. Büyük bir insandır. Özgürlüğü için herşeyi yapmıştır. Ancak İskoçya hala tam bağımsız değildir..

İçerik: William Wallace Kimdir? William Wallace Kimdir? William Wallace Ne Yapmıştır? William Wallace Hayatı, William Wallace Tarihi, William Wallace Yaşadığı Yıllar, William Wallace Anıtı William Wallace Hayatı

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277

Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591

İletim - 21/07/2010 :  22:30:05  Bilgileri Göster  Palad1n'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Serilerini ilgiyle takip ediyorum :)

Deniz, kum, güneş <3

"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 21/07/2010 :  23:32:31  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
William Wallace is seven-feet tall... :P

Filmden... :)

Yalnız William Wallace için efsane diyorlardı bir ara? Yani gerçekten yaşamamış, sadece İskoçlara moral olması amacıyla yaratılan bir kahramanmış. Tarihi kanıtlar ispatlar var mı?
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 21/07/2010 :  23:52:50  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
İngiliz yazılı kaynaklarında geçiyor. Öyle bir insan gerçekten yaşamış ve katledilmiş..

Pala, biz sizler için yaşıyoruz :p

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 22/07/2010 :  18:42:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
O zaman iyiymiş... Eline sağlık. :)
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 23/07/2010 :  00:07:01  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Afiyet olsun =)

Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 5 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000