AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 İnternet Mecrası
 İnternet'ten Alışveriş Yapmak Güvenli mi?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

Rhonin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 141

İletim - 28/07/2010 :  18:47:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sanırım artık gelinen süreçte İnternet üzerinden yapılan alışverişler piyasada bir hayli yer tutmaya başladı. Peki sizce İnternet'ten alışveriş yapmak güvenli mi? Veya ne kadar güvenli? İnternet'ten alışveriş yapacaksak nelere dikkat etmeliyiz? Hangi sitelerin ne kadar güvenilir olduğunu nasıl anlayabiliriz, öğrenebiliriz?

Iron-Man
Üye

İleti 81

İletim - 02/08/2010 :  19:47:16  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bence güvenli. Yani şöyle. Ne olduğu belirsiz, iletişimi olmayan, açıklaması olmayan, SSL vs. güvenlikleri olmayan sitelerden, kredi kartıyla alışveriş yapmamalısın tabii ki. Ama çok güvenilir belli başlı sitelerde bir şey olacağını sanmam. Yine de İnternet'ten alışverişe yönelik bir sanal kart çıkarmak ve limitini çok asgari tutmak da sağlıklı olacaktır.

I am Iron-Man!
Sayfanın En Üstüne Git

bkkazaz
Yönetici

Turkey
İleti 582

İletim - 02/08/2010 :  22:07:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Aslında kaliteli site, kendini tasarımından belli eder. Kaliteli sitenin sahibi büyük ihtimalle bir limited veya anonim şirkettir. Kaliteli sitenin, ulaşım bilgileri olur, hem adres hem telefon. Kaliteli site, emaillerinize hızlı döner.

Site kaliteliyse, güvenlik olasılığı da artar.

Bunun yanında sitede güncel ve iyi bir firmadan alınmış SSL bulunması da önemli. Ancak, siteler kredi kartı sahibini dolandırma eğilimindeyse, SSL bu anlamda sizi koruyan birşey değil. SSL sadece, siz tam kredi kartı bilgilerinizi yollarken, internet hattınızdaki hareketleri birisi inceliyorsa, kart bilgilerinizi görmenizi engelleyen bir şifreleme ortamı sağlar.

Eğer site sizin kredi kartı bilgilerinizi okuyorsa, sakatlık doğabilir. Bunun yanında kredi kartı bilgilerinizi saklıyorsa, eyvah demeye başlayın. Hala öyle mi bilmiyorum ama Visa/MasterCard yasaklamasına rağmen, bazı siteler bu kredi kartı bilgilerini saklıyorlar, yakın zamana kadar biletix.com böyleydi mesela. Biletix tabi ki dolandırıcı değil, tam aksine sizi tekrar tekrar kredi kartı bilgisi girmekten kurtarmak için böyle yapıyorlar. Amaçları iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak. Ama bir yandan kredi kartı bilgisi saklarsanız güvenlik zaafiyeti yaratıyorsunuzdur.

3D secure ödeme sistemi destekleyen bir site ise, bu yöntemle ödeme yapmanızda fayda vardır. Mantıken, kredi kartınızın pin numarasını girmenin sanal versiyonudur.

Hiç olmuyorsa, havale ile ödemek kredi kartı bilginizi vermekten daha güvenlidir. Ama sanal ortamda alışveriş yaparken havale göndermek bana komik geliyor. Bunun için sanal kart uygulamalarına bakmanızı tavsiye ederim. Sanal bir kredi kartı tanımlıyorsunuz bankanızın internet sitesinden. Ona bir miktar para aktarıyor ve limit belirliyorsunuz. Ve sadece o alışverişiniz için kullanıyorsunuz. Dolayısıyla 100TL'lik alışveriş için, 10.000TL limitli kartınızın bilgilerini paylaşmıyorsunuz. Hem hızlı, hem güvenli bir alışveriş oluyor.

Hiçbiri olmuyorsa, kapıda ödeme imkanı sunan sitelere de bakılabilir ama bu da maliyetlere yansıyor, ucuz alabilme şansınızı yitiriyorsunuz.

Mutlu ve bol oyunlu günler...

Bilge Kaan KAZAZ
Genel Koordinatör
OyunSitesi
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 11/08/2010 :  22:03:23  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Master Kazaz'dan ipuçları... :P
Sayfanın En Üstüne Git

CRAYZZY
Seçkin Üye

Bermuda
İleti 680

İletim - 13/08/2010 :  18:35:55  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bir ipucuda benden.
Ödeme işlemi yaparken kart bilgilerini gireceğiniz kısımda bilgilerinizin korunması için kullanılan programların simgesini veya sertifikasını arayın.Genelde mcafee oluyor.

http://img296.imageshack.us/img296/5637/k1bw1.jpg

Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 13/08/2010 :  18:45:45  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hmm hmm, Modoko mu ne vardı esas.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu