|
| Yazar |
Konu  |
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 23/03/2008 : 15:16:11
|
the God Delusion (Tanrı Yanılgısı) - Richard Dawkins - Uluslar arası Bestseller, 6 aydan fazla New York Times Bestseller - İngiliz Galaxy Kitap Ödülü Sahibi - 2007 Yılın Yazarı
Bir Ateist (o kadar da pis bi' kelime değildir) gözüyle, Tanrı, din, yaratılış, peygamberler, çocukluk dönemi din sanrıları, ailenin din üstüne baskıları vs. ile ilgili dogmatik düşüncelerle değil, bilimin ışığında yazılmış bir kitap. "Tanrının Varlığı Yönünde Kanıtlar" ile "Tanrı Neredeyse Kesin Olarak Niye Yoktur" bölümlerinde açıkca amacının okuyanı Ateist yapmak olduğunu belirtmiş ama bunun bir hayal olduğunun da farkında Dawkins..
Kısaca insanların "aklında canlandırdığı" Tanrı olgusuna benzer (ak sakallı dede) bir Tanrı'nın olmadığı, ancak, benim gibi, Tanrı enerjidirci, Tanrı her yerdedirciler (ona göre Tanrı tanımı çok geniş olan kimseler) için bir Tanrı'nın olabileceği söylüyor ve kendi Tanrı tanımının bizim kadar pek geniş olmadığından (nedenleriyle) "Tanrı yoktur"u savunuyor. Din olmayan bir dünyayı gözler önüne seriyor. İnsanların mutlu olmasını sağlayan şeyin din olmadığını söylüyor.. Bazı dogmatikleri aşabilmemiz için her insanın okuması gerekir, aman kendinizi fazla kaptırmayın. :) |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
|
Kyoshi
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1475 |
İletim - 29/03/2008 : 20:30:33
|
| Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok- Osman Pamukoğlu. |
Hoca_Gaffur reloaded.
 |
|
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 29/03/2008 : 21:06:42
|
| the God Delusion (Tanrı Yanılgısı), yedi vetoyu mahkeme kararıyla, ateizme teşvikten.. Yazık.. |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
|
kobebryant
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1597 |
İletim - 30/03/2008 : 12:43:15
|
| O. Henry'nin Son Yaprak diye bir hikayesi var gerçekten çok güzel beni çok etkiledi imkanınız varsa bir okuyun derim. |
" Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir "
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Başlangıç: 20/05/2006
"Dünyada çok az sarışın kadın , sarı bir F430'a sahip olmanın vereceği hazzı verir..."
|
 |
|
|
scrambler
Üye

Turkey
İleti 380 |
İletim - 30/03/2008 : 14:24:15
|
| Kate Mosse - Labirent |
 |