Öğrenci işi olmayabilir ama bir arkadaş grubunun çıkardığı bir şey olduğunu okumuştum bir yerlerde. Wiki'ye baktım şimdi aşağı yukarı doğru hatırlıyormuşum. Yani zaten öğrenci işi örneği olarak değil de, yapılış amacını aşan (farklı bir bakış açısıyla aslında amacı hala sabit) site örnekleri olarak vermiştim ben onları. Videoları e-maille paylaşmakta zorlanan insanların, video paylaşım sitesi açalım bari demesiyle oluşan günümüzün devasa sitesi.
Güzel başlık olabilirmiş aslında bu. "Amacını aşan siteler" ve özet kuruluş hikayeleri.
youtube un google 'a satılmadan evvel yıllık masrafının 100.000 dolar olduğunu biliyormuydunuz. yani bu işler o kadar kolay değil. bence en temizi yaz tatillerinde iş bulup çalışmaları :). para size inandırılmaya çalışıldığı kadar kolay kazanılmıyor.
Yani 100.000 dolar masrafı vardı tamam ama zarar mı ediyordu? Ayrıca yıllık 100.000 dolar masraf çok az. Ayda 10.000 dolar yapar ki, böyle bir masrafı varsa muhakkak bir hizmet sunuyordur ve dönüşü oluyordur.
Yaz tatilinde çalışmak sadece yaz harçlığını çıkartmaya yarar gibi geliyor bana Ayrıca insanlar kesinlikle lise dönemlerinin tadını çıkarmalı, tatilinin büyük kısmını çalışmaya harcayan bir gence emeğinin hakkı bile olmayan bir para verilmesini anlamlı bulmuyorum öğrenci açısından bakınca. Varsa, hobileri ya da yetenekleri bu yatkınlıklarını paraya çevirmenin bir yolunu bulmaları daha doğru geliyor bana. Öbür türlü, oğlum/kızım doktor olsun mühendis olsun hayata atılsın bir an önce olayı mutsuz ve dediğin gibi zor para kazanan bireyler yaratıyor.
Öğrenciyken bile keyif alacağı işlerde çalışmalı insanlar. Sokakta hiç alakadar olmadığı konularla ilgili broşür dağıtmakta bir şey yok bence. Para kazanmak kolay değil evet, ama mutlu olduğun işten para kazanmak daha kolay.
Öğrenciler bence para kazanmaya kafa yormaktansa, erken yaşlardan kendilerini geliştirmeye başlamalılar. Benim Lise 1 - Üniversite 4 arası boş geçen zamanlarımı düzgün kullansam kaç akademik tez çıkardı acaba... Falan falan. :)