Yav yapmayın arkadaşlar NFU da nerede gerçekçilik? Saatte 100 kilometre hızla keskin virajlar dönersiniz. Duvara çarparsınız virajı daha iyi alırsınız. Arabaya bir şey olmaz. Hatta performansı bile düşmez. Ben NFU 'ı ilk oynadığımda virajları dönmek için gaz-fren yapıyordum. Arkadaşım bana güldü. Ya ne yapıyorsun sen bırak araç duvara girsin, bu oyunda virajlar böyle dönülür dedi. Hayretler içinde kaldım. Üstelik o araçlar F1 araçlarından bile hızlı gidiyor. Yok böyle bir abartı! Bu oyun hız tutkusu için yapılmış hala anlamadınız mı? Adı üstünde zaten. Gerçekçilik falan beklemeyin.
Nfs serisi ve buna benzer oyunlar Arcade-Yarış oyunları sınıfına giriyor.Yani gerçekçilik 0'a yakındır.Gerçek bir yarış oyunu oynayacaksanız Simülasyon-Yarış türü oyunları oynamanız gerekli.
bence de. NFS'de gerçekçilik yok. Normalde o hızla giderken aynı şekilde dehşet bi hızla giden bi araca en ufak temasında araçlar... Alllaaaa. Uçar yani. Bu doğru deilse de hangi araba yarış sırasında o kadar spin attıktan sonra aynı lastikle dewam edebilir. Tamam yarış içinde lastik deiştiremezsin ama powerslide konusu fazla abartılmamış olsaydı bu lastik olayından bahsetmezdim.