|
Yazar |
Konu  |
|
sheriat
Seçkin Üye

Turkey
İleti 651 |
İletim - 20/02/2011 : 17:58:56
|
"Pele is good, Maradona is better, George best."

1947 yılında doğdu.17 yaşında manchester united takımı’na giren irlandalı futbolcu 18 yaşında milli formayı giydi. m.united’in 1965-1967’de lig, 1968’de avrupa şampiyon kulüpler kupası şampiyonu olan kadrosunda yer aldı. futbol zekası ve tekniği ile dünyanın en iyi açıklarından biri sayıldı; ancak disiplin sevmeyen yapısı nedeniyle istikrarlı bir grafik çizemedi.m.united’den sonra fulham ve l.angeles aztecs’te oynadı. 30 kez mili oldu (alıntıdır)
pele kendisi için gördüğüm en iyi futbolcu derken, maradona onun için idolüm demiştir.
ayrıca best alkole ve kadınlara olan düşkünlüğü ile bilinirdi ve akıllara kazınmış enteresan sözleri vardı, bazıları şunlar;
"Hayatımdaki her şeyi çalımladım, alkol hariç."
"7 miss world ile yattığım söyleniyor, doğru değil, doğru sayı 4, diğer 3'ünü geri çevirdim."
"1969'da içkiyi ve kadınları bıraktım. hayatımda geçirdiğim en berbat 20 dakikaydı"
"Eğer biraz çirkin olsaydım ne Pele'nin ne Maradona'nın adı hatırlanırdı." |
Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde |
|
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 25/02/2011 : 03:06:33
|
Ayrıca meşhur ''eğer bana üç kişiyi çalımlayıp 30 yarddan liverpool'a nefis bir gol atıp tribünleri ayağa kaldırmak mı, dünya güzelini yatağa atmak mı diye sorsanız karar vermesi çok zor olurdu. şanslı biri olarak her ikisini de yaptım. ama birini 50 bin kişinin gözleri önünde'' açıklamasının da sahibi olur büyük adammış :) |
what is done is done...The king is king |
 |
|
kannam_
Üye

İleti 51 |
İletim - 17/10/2011 : 19:41:56
|
teşekkürler |
 |
|
|