Bundan önceki iki oyunuda bitirmiş birisi olarak serinin üçüncü oyunu bana baya bir acayip geldi. Eski tarz gizlilik içeren strateji yerine önüne geleni öldür tarzında birşeyler ortaya çıkmış. Bilemiyorum belkide ben oyunu yanlış oynuyorum ama o zaman doğru strateji nedir... ??
Aslında söylediklerinde haklısın. Bende ilk iki oyunu oynadım ve bitirdim. Ama serinin üçüncü oyununu pek oynamadım. Yinede şunu söyleyebilirim. İkinci oyunca yani Commandos 2 'de tabanca haricinde kullanabileceğimiz iki ayrı silahın daha olması (Makinalı tüfek ve tüfek) oyunu gizlilik esaslarına uyarak oynamanızı engelliyor. "Ne uğraşıcam ya" diyerek iyi bir yere pusu atıp elemanlara "Ateşe hazır ol!" komutu verdin mi temizleyemeyeceğin düşman kalmıyor. Üçüncü oyunda da bu kural geçerli. Böylece sadece gerçekten gizlice hareket etmeniz gereken bölümler haricinde (Mesela rehine var ve ses çıkardımı öldürülüyor, Mission Failed oluyor) pata küte girişmenizi engelleyen bir şey olmayınca oyununda esas amacı kaçıyor. Gelelim soruna, sende bu yöntemi kullanmassın, "hep gizlice yaklaşıcam", "kimseye gözükmeden hedefime ulaşıcam" dersin ve ona göre oynarsın. Biraz zorlanırsın ama yine de oynadığın oyunun strateji olduğunun farkına varıp keyif alırsın. Doğru strateji üsse sızdığından kimsenin haberi olmaması.
Öncelikle oyun her halükarda fazlasıyla kolay olmuş. 2 gün içinde oyunun bitiş ekranı ile karşılaşınca iki Commandos meraklısı arkadaş olarak "nasıl yani?" şeklinde kalakalmıştık.
İkincisi oyun fazla gizlilik istemiyor. Yani işinizi "kirli" yoldan da yapma imkanınız var. Ama ben (biz) şahsi olarak sessizce "maksimum" sayıda düşman askerini (hatta imkan elverdiğinde tüm askerler...) safdışı etmeyi sevenlerden olduğumuz için bu "kirli ve gürültülü" yöntemlere yönelmemeyi tercih ediyoruz. Zevk meselesi...