İlk bilgisayarımı aldığımda (Yani yaklaşık 12-13 yıl önce) bir süre sonra bir arkadaşım bana format atmamı önermişti ve uzun süre (ben bu konuda uzman oluncaya kadar) bilgisayarım bir daha adam olmamıştı. Bana hep çok koymuştur bu durum. Bu sebeple uyarayım dedim.
Format atmadan önce sonradan üzülmemek için kesinlikle şuan için kullandığın ve silindikten sonra bir yerlerden temin edemeyeceğin herşeyin yedeğini almalısın. Bunun en güzel yolları ya CD'ye arşiv alınmasıdır, ya da Hard-Disk iki parça ise format atılmayacak tarafa yüklenmesidir. Bunların dışında format atabilmen için sanırım artık Windows XP Boot Cd'si yeterli oluyor(Az uğraşmadık "F-Disk"lerle ). Ve Windows'un sorunsuz kurulumunu sağlayabilmesi için bilgisayarını iyi tanımalısın. Yani ekran kartı, ses kartı gibi donanımların en iyi ve en yeni sürücülerini rahatlıkla kurabilmelisin... Diye uzaaar giderrr... Merak etme zamanla sen de alışır, öğrenirsin...
sggorgec hikayen çok acıklıMajor benim sorunum sonradan başladı.Yani sorun fan olamaz sanırım.Formata gelince writer var ama bilgisayarı tamamen çökeltebilirim