Yapımcı firma izin vermediği sürece yasal değil. Hatta emülasyon işi bile bildiğim kadarıyla yasal değil. Daha doğrusu emülatörlerde sorun yok ama rom'lar yasal değil. Bunun yasal yolu oyunu orjinal medyasında satın almaktan geçiyor...
peki su an bendeki romlarin yasal olup olmadigini nasil anlayacam eger yasal degillerse kullanmakta bir sorun cikar mi su an ben finlandiyadayim burada bu dosyalari kullanmayi tespit edebilirler mi ?
peki su an bendeki romlarin yasal olup olmadigini nasil anlayacam eger yasal degillerse kullanmakta bir sorun cikar mi su an ben finlandiyadayim burada bu dosyalari kullanmayi tespit etmek icin herhangi bir yöntem var mi? ayrica madem yasal degiller neden internetten indirebiliyoruz yani su an kullanmamdan bir sorun cikar mi diye sormak istiyorum.
İnternetten "bu rom tanıtım amaçlıdır, 1 gün sonra siliniz" gibi ibareler sonunda indirilir o romlar. Sitelerin kaçış noktası bu. Elinizdeki romları kullanımla tespit edemezler. Olayın altyapısı pek müsait değil. Yine de dediğim gibi çoğu romun yasal olmadığını aklınızda bulundurup, ona göre hareket edin.