Slm arkadaslar.Bu oyuna baslayalı 3 gün oldu.Baya ilerledim ama gene de ustaların önerilerini duymak isterim.Bu oyun hakkındaki önerilerinizi bekliyorum.
-olabildiğince fazla şehir kur ve çevrelerini düzenle -çevrendeki resource'ları iyi değerlendir ve bu şekilde daha hızlı geliş -modern çağa kadar şehirlerinin çevresine sur kurmayı ihmal etme -her seferinde tek ülke ile savaş ve mümkünse diğerleriyle bu düşmana karşı ittifak kur -her zaman modern ve yeterli bir ordun olsun -şehirlerinin arasında ticaret kervanları kur ki maddi sorunların azalsın -çevre ülkelerden sürekli modern teknolojileri al ve onlara basit bilgiler ver -savaşlarda hiçbir ünitene çok güvenme en dandik düşmana bile yenilebilirler -eğer haritada 2 farklı kara kütlesi varsa yeni karaya en kısa sürede geçmeye çalış - vs vs vs vs vs vs ))
Dostuna asla güvenme, en ufak bir pürüzde seni satabilirler. Birine ittifakla saldırırsan 20 tur geçene kadar barış yapma. Yoksa dostunun gözünde 'yalancı' olursun. Oyunun başında fazla gemi yapma, ileride transport oluyorlar ve elinde kalıyorlar, çoğunu batırman gerekebilir. Merkezi şehirlere sur yapman bence gereksiz. Çağ atlayınca surları sat. Büyük şehirlerine su kemeri yap (eğer nehir kenarında değillerse) Çok uzak kıtalara şehir kurma, kuracaksan da sadece askeri amaçla kur. Fazla verim getirmiyorlar. Eğer ekonomin çok güçlüyse mahsuru yok. Şehirlerinin etrafında işlenmemiş arazi bırakma. Sınır komşularından en az biriyle iyi geçin, ticaret yolları kur hatta ara sıra yardım et. vb vb vb