Benim grafik kartım Winfast A360 Le GeForce FX 5700 ve 128 MB.Şimdi birkaç sorum var.İlki Winfast ın grafik kartlarının kötü,kalitesiz... gibi olduğuna dair birçok söylenti var.Sizce de Winfast almakla hata mı etmişim.İkincisi hızları çok düşük.Hızları 225/399 MHz.Bu hızlar 128 MB genişliği olasına karşın kartın performansını oldukça düşürüyor.Sizce bu hızlar yeterli mi?Üçüncü sorum da WinFox 2.0 sürümüyle gelen Advanced Tools bölümündeki Overclock bölümüyle ilgili.Acaba bu hızları burada aşırıya kaçmadan değiştirirsem kartıma bir şey olur mu?Yani yanar yada kullanılmaz hale gelir mi?Dördüncüsü bu Overclock bölümünü kullanırsam kartın garantisi kalkar mı?Bu çok önemli çünkü bunu kullanmayı düşünüyordum ama garantisi kalkarsa hiç düşünmem.Sorduğum arkadaşlar ya kartı yakarsın ya da garantisini bozarsın dediler.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Şimdi ilk olarak bende Winfast A400 var (6800) ve gayet memnunum. Arkadaşlarım sayesindede birsürü ekrankartıyla haşırneşirliğim olmuştur. ve beni en çok etkileyen Wifast'tir. winfast'e laf söyletmem :) Hızlarının düşük olmasının sebebi senin modelindeki LE harfleri. Winfast GeForce FX ekrankartlarında MX yerine LE kullanıyor. Yani daha ucuz olması ve herkezin alabilmesi için hızı düşürülmüş. Overclock olayında ekrankartı üzerindeki soğutma sisteminin sana yetmeyeceği. daha üstün bir soğutma sistemi takmadan buna kalkışma derim. Eğer değerleri çok arttırırsan yanma ihtimali artar. O yüzden ilk defa yapacaksan birilerine danışmadan yapmaman. Bu arada Overclock yaparsan garanti gitmez. eğer kartı overclock sebebiyle yakarsan garanti gider.
Winfast bence en iyi ekran kartı üreticilerinden. Gayet iyi yapmışsın. Ben de Winfast var, FX 5200 128MB. Çok da memnunum. Çalıştırmadığı oyun yok haliyle, tek sorun halen P3-1133 kullanıyor olmamdan dolayı AGP 4X kullanmam, daha 8X'in performansını tadamadım . Ona rağmen ortalama ayarlarda her oyunu sorunsuz takılmadan açabiliyorum. Overclock olayına gelince, Tolga'nın dediği gibi soğutma yapmadan sakın girme bu işlere. Benim FX 5200'de fan yok mesela, sadece soğutucu metal var, ama ben bir üst slota, ekran kartını soğutacak şekilde ara fan taktım, hoş overclock yine yapmadım o ayrı . Ama bilgisayar sürekli açık olduğu için içim rahat en azından...