Benim anakartım Gigabyte marka.Anakartla gelen CD de Easy Tune 4 diye bir overcloking programı var ve onu yükledim.Sistemim P4 2.8GHz 800FSB işlemci 400 MHz lik 512 MB tek slot ram(Şimdilik Dual değil)Programda System Bus 133 MHz gözüküyor.İlk sorum bu değer normal mi?Ayrıca AGP frequency 66 PCI 33 ve DRam de 333 gözüküyor.İkinci sorum bunlar normal değerleri mi ve PCI değerini değiştirebilir miyim?(Sisteme zarar vermeden)Ayrıca benim Ram im 400 MHz ama orada 333 olarak gözüküyo bunu 400 e çıkarayım mı?(Anakartım 400 MHz ve 400 MHz Dual destekliyor)Bu arada bir arkadaşım PCI yuvasında kart olmadığı için oradan kısıp AGP ve DRam değerlerini arttırmış.Ben de böyle yapabilir miyim?
İşlemci Overclocklarında yazılım kullanılması taraftarı değilim.Bu işi biostan yapman daha sağlıklı olur.Eğer işlemcinin bus speed'i 800Mhz ise system bus hızını 400'e getirmen gerekir(Tabi program yanlış okuyor da olabilir,400 ise dokunma) AGP\PCI ayarlarına hiç bulaşma ekran kartını ve Windows'u kaybetme ihtimalin var.Ram konusu ise ramler fsb ile senkron çalışır fsb 333 ise ramde 333'te çalışır.Ama sadece rami anakarttan 400 yapabiliyorsan bunu tavsiye etmiyorum çünkü fsb\ram uyumu bozulursa eline fazla bir performans geçmeyeceği gibi var olan hızıda kaybedersin.Eğer kafana takılan bir şey olursa sor yardımcı olmaya çalışırım.
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla