AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Diğer Tartışmalar
 ABD - Türkiye Savaşı
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

yunuslacin
Üye

Turkey
İleti 171

İletim - 17/02/2005 :  20:03:26  Bilgileri Göster  yunuslacin'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
İlginizi çekeceğini düşündüm.Mutlaka okuyun.

Tarih,23 Mayıs 2007… Yer, Kerkük’ün kuzeydoğusu…

Kuzey Irak’taki kargaşa devam ederken, bölgede bulunan Türk birlikleri ani bir Amerikan saldırısına uğrar. Türk birlikleri “müttefik”lerinden hiç de beklemedikleri bir darbe almıştır.

CNN International hemen haber geçmeye başlar: “Kuzey Irak’ta çatışma… 13 ABD askeri öldü,30 yaralı var. Ordu yetkilileri, Amerikan güçlerine saldıran 35 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.”

Amerikalıların niyeti Türkiye’deki zengin bor minerallerini ele geçirmektir. Bunun için her şeyi göze almışlardır. İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere tüm Türkiye’yi savaş alanına çevirmeyi bile…. Ve Metal Fırtına Operasyonu başlar…

İşte o heyecanlı satırlardan birkaç bölüm

“Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Başkan’ın odasından içeri girdi. Telaşlıydı ve Başkan ile konuşması gerekiyordu. Derken kapıda Genelkurmay Başkanı Howard Strike göründü, yüzünde karanlık bir ifade vardı. Başıyla sert bir selam vererek hemen duvardaki ekranın başına geçti. Makineyi kendisi çalıştırdı. ‘Sayın Başkan, ’ dedi ‘şu an itibariyle Metal Fırtına harekâtı başlamış bulunuyor.’”

“Türk Deniz Piyade Tugay Komutanlığı Karargâhı tam karartmadaydı. Uç noktadaki siperlerde bulunan askerler kızılötesi kameralarıyla ufku gözlemliyor ve kısa aralıklarla karargâhı bilgilendiriyorlardı. Bu bilgiler hemen Genelkurmay Başkanlığı’na iletiliyordu. Yine sesler duyuldu ama bu sefer bir şey farklıydı…

‘Merkez, sesler duyuluyor.’

‘Nasıl sesler? ’

‘Metalik sesler Komutanım.’

‘Gözlemede kalın.’

‘Bir şey görülüyor mu? ’

‘Hayır Komutanım.’

Asteğmen ve askerler koşarak sipere girdiler, baraj ateşi açmak istediklerini söylediler. Askerlerin isteği Tümgeneral İhsan Paşaya iletildi ve olumlu yanıt alındı.

‘Ateş! ! ! ’”

“Genelkurmay Başkanı, Harekât Komuta Merkezi’ndeki telsizin başından ayrılmıyordu. Deniz Piyade Tugayı Karargâhı’ndan sürekli olarak bölgedeki çatışma ile ilgili haberler aktarılıyordu. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ankara’da bulunan kabine üyeleri Harekât Merkezi’ne geliyorlardı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, altı kişilik bir heyetle Washington’a doğru yola çıkmıştı bile…”

“İstanbul’a büyük hava saldırısı başladı. Henüz resmî açıklama yapılmadı ancak İstanbul, tarihinin en ağır hava saldırısı ile mücadele etmeye çalışıyor. Operasyonun ne kadar süreceği belli değil. Dört saattir aralıksız süren bombardıman nedeniyle şehirde su kesildi, trafik tamamen durdu. Köprüler ve yollar hasarlı, çok sayıda sivil kayıp olduğu belirtiliyor.”

Ayrıntılı bilgi bu adreste:
http://www.timas.com.tr/haber.php?id=256

JA RULE - FURİOS

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 21/02/2005 :  19:13:19  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ticari kaygılar kokuyor
Sayfanın En Üstüne Git

Himanchig
Üye

Turkey
İleti 386

İletim - 25/02/2005 :  14:53:58  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kardeşim bırakın bu konuları da doğru ndüzgün konular atın ortaya sinirleniyom haaaaaaaaaaaaaaa

<<< Basit bir insanı başka bir basit insandan ayıran özellik çaba , sevgi ve fedakarlıktır >>>
Sayfanın En Üstüne Git

Lightning
Seçkin Üye

Turkey
İleti 398

İletim - 26/02/2005 :  16:45:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Oldukça düzgün bi konu gibi geldi bana, ne sorunu warki? neyse, kitap dedikleri kadar da güzel diil bence(tamamını okumadım. sinirim bozuldu bıraktım). bariz hatalar war we ordumuz çok güçsüz gösterilmiş, yapılmicak strateji hataları yapıolar. amerikan ordusu ise normalde olmadığı kadar yetenekli. tabi herkesin kendi görüşü. Farewell..

Lost in shadows of my own..
Sayfanın En Üstüne Git

metallic_white
Seçkin Üye

Turkey
İleti 420

İletim - 27/02/2005 :  14:14:00  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Olabilecek tüm ihtimalleri düşünmeyi yanlış görmüyorum bende -tarihte olmayan şey kalmamış nasılsa. Fakat diğer arkadaşında belirttiği gibi stratejik hatalar var. "Türkleri savaş meydanında yenemezsiniz; ancak masa üzerinde yenebilirsiniz." sözünü unutmamak gerekli diye düşünüyorum. Ancak yazıda da bahsettiği gibi alt edilmeye çalışılırsak hava saldırıları gibi etkenlerle zarar görebiliriz diyorum. (Unutmamak lazım ki bunların tamamı varsayım; ben yine de Amerika'nın böyle bir aptallık yapacağını düşünmüyorum Ama dileyeni güzelce misafir etmeyi biliriz ! )

Omnia Aequo Animo Ferre Sapientis...

Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 02/03/2005 :  07:23:50  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Mükemmel bir komplo teorisi gerçekle_me ihtimali gerçekle_meme ihtimalinden daha dü_ük çünkü amerika nerden bakarsaniz ilk önce Suriye sonra iran daha sonra da belki Türkiye çok dü_ük bi ihtimal...Metallic white arkadas güzel hos diyosun bizim tarihimizi aç1klamaya gerek yok.Kimleri dize getirdiklerimiz ortada gerekirse Amerikay1da dize getiririz.Su anda Amerika bize savas acmayacakt1r 2007'de acmaz

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000