|
Yazar |
Konu  |
eXpert
Üye

Turkey
İleti 158 |
İletim - 04/03/2005 : 20:28:13
|
alıntı: superior tarafından yazılan:
Arkadaşlar hindiye "Turkey" denme hikayesi yabancıların hindiyi gördüklerinde ona o zaman Afrika'nın hakimi Türkler olduğu için "Türk Tavuğu" anlamında Turkey demişlerdir.
Mantıklı bir açıklama da alay edilmesi gerçekten çok sinir verici. |
Ne kadar çok bilirsen bil,bilgin,karşıdakinin anlayabildiği kadardır. |
 |
|
DarKpEarL
Üye

İleti 2 |
İletim - 04/03/2005 : 21:04:23
|
HASSO kardeşim. Eğer Hindistan yada Mısır ülkemize biz sizin tarafınızdan bu şekilde anılmak istemiyoruz deselerdi yetkililer bunun bir önelemini alırlardı!Ama biz bağıra bağıra KARDEŞİM BİZİ TURKEY DİYE DEĞİL Turqie OLARAK GÖSTERİN dememize rağmen hala nedense düzeltmiyorlar! Farkındaysan bayrağımız altında katıldığımız her organizasyonda bu böyle ve hatta bırakalım ülkemizin isminin nasıl yazıldığını; Milli marşımız bile doğru dürüst çalınmıyor!!! Sen hala kasıt yok diyorsan dedenin kemikleri sızlıyordur buna inan. eXpert kardeşim Allah razı olsun en azından 5 kişiden 1'i beni anlamış buda bana yeter saolasın.
|
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 04/03/2005 : 23:01:50
|
Bildiğim kadarıyla resmi yazışmalarda Turkiye kelimesini kullanıyorlar Turkey yerine. Ayrıca, dedelerimizin Türkiye'ye Turkey denmesinden kemiklerinin sızladığını hiç sanmıyorum. Eğer sızlıyorsa, bu, bu konunun hala tartışılmasından kaynaklanıyordur. Önemsiz, kafaya takmaya değmeyecek bir konu.
Ülkemizde bile İstiklal Marşı'nı ezbere okuyamayan, kelimelerin yerine kafalarından uydurdukları kelimeler getiren insanlarımız varolduğu sürece, yabancılar çalmasa da olur. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
eXpert
Üye

Turkey
İleti 158 |
İletim - 05/03/2005 : 09:19:08
|
Haklısın |KRONDOR| Resmi yazışmalarda Turkiye olarak geçiyor.Biz,okulda da o şekilde işliyoruz konuları... |
Ne kadar çok bilirsen bil,bilgin,karşıdakinin anlayabildiği kadardır. |
 |
|
van nistelrooy
Üyeliği Kilitli
İleti 0 |
İletim - 05/03/2005 : 11:32:02
|
bencede zaten yazışmalarda turkiye diye geçiyorr |
 |
|
Konu  |