|
| Yazar |
Konu  |
|
|
Ayb_Kengelli
Üye

Turkey
İleti 40 |
İletim - 07/04/2005 : 22:51:02
|
  Savaşa tutuşmadan önce söylemem gereken birşey var. Eğer daha önce "Ultima Online", "Everquest" gibi oyunlara kendinizi kaptırıp, dünyayla ilişkinizi kesmişseniz bu incelemeyi okumamanızda yarar var! Hatta World of Warcraft'ı almayın bence!
Bir Blizzard klasiği giriş videosunu izleyip oyuna dalınca, gözümüze ilk çarpan oyun içi grafikler ve arabirim. Grafikler klasik Blizzard tarzı "anime" ağırlıklı ve gerçekten de göze hitap ediyor. Genelde mmorpg'lerin oyun içi grafikleri vasatı pek aşmaz (ultimayı saymıyorum bile), ancak World of Warcraft'te (kısaca WoW) grafikler üzerinde gerçekten çok emek harcandığını hissedebiliyor insan. Stormwind'in dar ara sokakları, Ironforge'un engin duvarları ve daha nice mekan oyuna büyük özenle aktarılmış, güzel grafikler sayesinde insan kendisini oyunun içinde hissediyor. Karakter tasarımları da gayet güzel ve çeşitli. Verilen ayarları kullanarak eşşiz görünümlü bir karakter yaratmanız mümkün. Npc'lerde de aynı şey geçerli, genellikle aynı mekanda birbirine benzeyen iki npc bulmanız pek olası değil.
Pek çok oyuncu "Aman canım, ne önemi var grafiğin, önemli olan atmosfer."diyebilir. Haklı da olur genellikle. Şahane grafikleri olup da kendini yarım saat bile oynatamayan oyun çoktur oyun tarihinde. Ancak çoğu zaman da grafiğin atmosfere etkisi olur. Mesela WoW'da farklı suratlar ve güzel hazırlanmış mekanlar size kendinizi oyunun içindeymiş gibi hissettiriyor. Size oyun içinde yaşadığım bir deneyimimi anlatayım, Dwarf Hunter oynuyordum ve Ironforge yakınlarında geziniyordum. Bir süre gezindikten sonra, karla kaplanmış çam ağaçları, ufka kadar uzanan kar tabakası ve etrafımı çevreleyen dağların topluca oluşturduğu kompozisyon beni o kadar etkilemiş ki, oyunu oynarken bir süreliğine ayaklarımın üşüdüğünü hissettim. Tabi sadece grafik değil, kardaki her adımımın çıkardığı o tok hışırtı ve durmak bilmeyen dağ rüzgarı sesi de atmosferi tamamladı. O yüzden WoW'da grafik ve ses kalitesi bir arttı. . |
|
|
Himanchig
Üye

Turkey
İleti 386 |
İletim - 07/04/2005 : 23:14:02
|
Ya benim gözlerimde bir sorun var , ya sitede bir sorun var yada Ayb_Kengelli yanlış yere konu açmış . Bu bölüm Championchip Manager bölümü değil mi ? Warcraf bölümü en aşşağıda değil mi ? Bunları soruyorum çünkü bir kere daha aynı şeyi yaşadım , doğru bölümde olan konuya yanlış yerde dedim  |
<<< Basit bir insanı başka bir basit insandan ayıran özellik çaba , sevgi ve fedakarlıktır >>> |
 |
|
|
Himanchig
Üye

Turkey
İleti 386 |
İletim - 09/04/2005 : 16:50:41
|
Demek ki konuyu olması gereken yere attınız . Teşekkür ederim uyarımı dikkate aldığınız için . Ayb_Kengelli bundan sonra biraz daha dikkatli olmanı öneririm  |
<<< Basit bir insanı başka bir basit insandan ayıran özellik çaba , sevgi ve fedakarlıktır >>> |
 |
|
| |
Konu  |
|
|
|
|