Arkadaşımla beraber iki tane orjinal warcraft3 cd'si aldık. Warcraft'da online oynamak istiyoruz fakat onun kurduğu oyuna ben, benim kurduğum oyuna da o giremiyor. Ama ben ve arkadaşım başkalarının kurduğu oyunlara girebiliyor. Bunun sebebini ve çözümünü bilen var mı?
Sebebi 6112 portunun bilgisarınızda veya modeminizde bloke edili olması. Dolayısıyla açtığınız oyunlara kimse giremez. Ama siz başkalarına katılabilirsiniz. ADSL var sanırım. ADSL'de oluyor bu sorun çünkü. ADSL Modemlerde bu port hep kapalı. Açmayı da başaramadım bıraktım öyle.
Teşekkür ederim Altuğ Abi.Evet bende adsl var ama arkadaşımdaki adsl değil. Bir de bu port modemle mi ilgili yoksa Türk Telekom'la mı ilgili? Yani Türk Telekom'a başvursak da o port açılsa?
Türk Telekom'un yapacağı bir şey yok, modemle ilgili bir problem. Modemin ayarları modemden modeme değişiyor, port forwarding ya da benzeri bir ayar bulup oradan gerekli portu açman lazım. www.portforward.com adresinde birçok modemin ayarları anlatılmış, oraya bakabilirsin.
hmmm... sağolun ama ben bu siteden hiçbirşey anladım.Siz bana yardımcı olabilir misiniz? Modemin markası ZyXel 630-C . Şimdiden bir kez daha teşekkürler.