AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN FİLMLER
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 5

sevgi_61
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 06/06/2005 :  16:33:13  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
bence titanic çünkü bu filmde sonu hüzünlü oluyooo
Sayfanın En Üstüne Git

cool_einstein
Üye

Turkey
İleti 46

İletim - 07/06/2005 :  01:12:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
harry potter 3 kitapla alakası yok
ve ayrıca birinci kitap 350-360 sayfa falan filmi üç saat üçüncü kitap ise 500 küsür sayfa iki saat bile deil
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 07/06/2005 :  02:08:35  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
lotr için hayal kırıklığı diyemem
Sayfanın En Üstüne Git

Soldier
Üye

Turkey
İleti 304

İletim - 07/06/2005 :  09:50:13  Bilgileri Göster  Soldier'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Bence SPİDER-MAN 2 çok büyük hayal kırıklığıydı.

İmza atamadım, parmak bassam olur mu?
Sayfanın En Üstüne Git

metallic_white
Seçkin Üye

Turkey
İleti 420

İletim - 07/06/2005 :  12:32:13  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
HASSOOO tarafından yazılan:

lotr için hayal kırıklığı diyemem

Çok haklısın HASSOOO kardeşim. İnsanlar neden tek yönlü düşünmekte ısrar ederler anlayamıyorum. Yapılacak film eğer bir kitaptan esinlenilerek yapılıyorsa; o film direk kitabın fotokopisi olarak çekilirse sinema prensiplerine aykırılık teşkil eder. Yönetmen ve kurgulayan kendinden ufak tefek şeyler katmalıdır ki yaratıcılık (ki bu sanatın başlıca temasıdır) ön plana çıkmalıdır.

Bunun en güzel örneği The Shining (Cinnet) diye önceki yazılarımda bahsettiğim bir filmde görüldü. Stephen King romanından uyarlama olan film, öncelikle Stanley Kubrick tarafından çekildi. Sonrasında King bu filmi beğenmedi ve aynı filmi kendisi tekrar çekti 2 bölüm olaraktan. Ama gelin görün ki King'in filmi Kubrick'in ki kadar başarılı olmadı. Kitabı okuyupta iki filmi de izleyen okuyucular bile King'in yaptığını beğenmedi.

Yüzüklerin Efendisi kurgusuyla, müzikleriyle, oyunculuklarıyla milyonları etkilemiş ve hala da etkileyen bir filmdir. Öyle olmasaydı 11 adet oscar ödülünü alamazdı zaten. Buradan tekrar filmin yönetmenini kutlamayı boyun borcu görüyorum!

Not: Burada yazdıklarım kişisel görüş değildir, sadece bildiğim birkaç şeyden yararlanarak olanları söylüyorum. Eğer aramızda Sinema/Televizyon'da okuyan bir arkadaş varsa, zaten bana hak vereceğini düşünüyorum...

Omnia Aequo Animo Ferre Sapientis...

Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 5 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000