Çok haklısın HASSOOO kardeşim. İnsanlar neden tek yönlü düşünmekte ısrar ederler anlayamıyorum. Yapılacak film eğer bir kitaptan esinlenilerek yapılıyorsa; o film direk kitabın fotokopisi olarak çekilirse sinema prensiplerine aykırılık teşkil eder. Yönetmen ve kurgulayan kendinden ufak tefek şeyler katmalıdır ki yaratıcılık (ki bu sanatın başlıca temasıdır) ön plana çıkmalıdır.
Bunun en güzel örneği The Shining (Cinnet) diye önceki yazılarımda bahsettiğim bir filmde görüldü. Stephen King romanından uyarlama olan film, öncelikle Stanley Kubrick tarafından çekildi. Sonrasında King bu filmi beğenmedi ve aynı filmi kendisi tekrar çekti 2 bölüm olaraktan. Ama gelin görün ki King'in filmi Kubrick'in ki kadar başarılı olmadı. Kitabı okuyupta iki filmi de izleyen okuyucular bile King'in yaptığını beğenmedi.
Yüzüklerin Efendisi kurgusuyla, müzikleriyle, oyunculuklarıyla milyonları etkilemiş ve hala da etkileyen bir filmdir. Öyle olmasaydı 11 adet oscar ödülünü alamazdı zaten. Buradan tekrar filmin yönetmenini kutlamayı boyun borcu görüyorum!
Not: Burada yazdıklarım kişisel görüş değildir, sadece bildiğim birkaç şeyden yararlanarak olanları söylüyorum. Eğer aramızda Sinema/Televizyon'da okuyan bir arkadaş varsa, zaten bana hak vereceğini düşünüyorum...