Uzun birşeyler yazacaktım ama muhtemelen size pek birşey ifade etmeyecekti. O yüzden kısa geçeceğim, bazılarınızın bakış açısı biraz yanlış. Tavsiye dinlemeye tenezzül ederler mi bilmiyorum ama deneyelim...
Gençler, okullar size sınavları yapabilesiniz diye okutulmuyor. Okullar birşeyleri öğretmek amacıyla var. Sonundaki sınavlar da devamında öğrenileni ölçmek için, ne kadar ölçtüğü tartışılabilir elbette.
Okul ile dershaneyi karıştırmayın. Dershane "kötü" bir eğitim kurumudur. Soruyu çözmeyi gösterirler sadece. Nasıl çözülürse çözülsün. Bilmeniz GEREKEN bu değildir. Elbette bu sınavlarda işinizi görecektir ama okullardan öğrenmiş olmanız gereken şey işçi problemlerinin NASIL çözüleceği değildir.
Avaris hocama katılıyorum... Maalesef okullarda 'dershane' olmaya başladılar son günlerde... Yıllarınızı sınav için değil, 'eğitim ve öğretim' için okullara veriyorsunuz :)
ben lise sondayım o kadar kolay diyorsunuz ama orada görün bakalıp evde dershanede çözüdüğünüzde sınavdaki heyecan var mı üzerinizde söyleyin birde sunu düşünmeyin bu bize böyle diyor kendisi herhalde kazanamamış diye ben anadolu öğretmen lisesindeyim