ya yinede şehir büyüdükçe isyan çıkma olasılığı artıyor bide başkente uzak olsun ne kadar gelişmiş olursa olsun isyan çıkar mesela hemen hemen herkesede kuzey afrika ve ispanyada bi kaç şehirde isyan çıkmıştır
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir
ya yinede şehir büyüdükçe isyan çıkma olasılığı artıyor bide başkente uzak olsun ne kadar gelişmiş olursa olsun isyan çıkar mesela hemen hemen herkesede kuzey afrika ve ispanyada bi kaç şehirde isyan çıkmıştır
sorun ne biliyomusun şehirlerde bulunan vali ler.. her şehire işten anlayan tecrübeli valiler koyarsan o şehirede istersen market tarla bahçe de yaptırma hiç isyan çıkmıyor ama her şehire öle valiler nasıl bulacan orası meçhul... ben kartaca yı aldığım da scipi lerle ilk yıllar zaten isyanla falan uğraşmadım.. ama 6 sene içinde yeşil olan surat sarıya dönüştü ve hemen merkezden çok iyi durumda 33 yaşında bi genover getirdim valla ne isyan ne bi şey vergileride sonuna kadar normal de tuttum... iş vali de bitiyor düzeni sağlayan vali....
saygılar...
atlayanbaba... {{{Yalan ne kadar büyük olursa. İnananda o kadar çok olur......}}}
bazı yerlerede vali gelince halkın morali bozuluyor öz.kuzeydeki şehirlerde çok rastladım buna moral yeşilken falan vali koyuyorum sarıya dönüşüyor bunun sebebi nedir acaba valinin şehir yönetimi zayıf olduğundan mıdır
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir