|
Yazar |
Konu  |
scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 03/07/2005 : 04:57:33
|
ehehe, onu sormadım hocam yaw, yani kaç kişi katılmıştı :D |
 |
|
scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 04/07/2005 : 04:34:34
|
vaşşşş :D |
 |
|
scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585 |
İletim - 08/07/2005 : 13:12:35
|
Olayın bir başka boyutu: "Ülkemizde neden anime bilinmiyor? Yeterince ilgi görmüyor" olacaktır. Olay Tv sahiplerini kafasında bitiyor. Ucuz, çocukların izleyebileceği, sırf izlenme oranı düşük saatleri doldurmak amaçlı yayınlıyorlar animeleri. Mesela başka ülkelerde kimi zaman en izlenen akşam saatlerinde güzel anime filmleri yer almakta. Neyse, sonuçta bizim televizyonlarımızda da yayınlanmış çok güzel şeyler mevcut. Hatta çoğumuz bunların anime olduklarını bile bilmiyorduk sanırım. Hatta Tekken, King of Figthers, Street Figthers, Final Fantasy gibi sevdiğimiz oyunların bile anime tabanlı veya anime karakterleri içeri şeyler olduklarını biliyor muyuz? Aşağıda ülkemiz televizyonlarında yayınlanan animelere yer verdim. Umarım çoğu tanıdık gelecektir:
SİMDİYE KADAR TURK TV'LERİNDE YAYINLANAN ANİMELER
TRT :
Kimagure Orange Road (baya bi zaman önceydi, zar zor hatırlıyorum, ama kesin seyrettim.) Voltron : Defenders of Universe (1981 tarihli "Golion" 'ın uyarlaması, unutulmazlardan) RoboTech : Macross Saga (1982 tarihli "Super Dimensional Fortress Macross" 'un uyarlaması) RoboTech II : Sentinels Movie Nadia : Secrets of Blue Water Future Boy Conan Muu no Hakugei ("White Whale from Mu") Venus Wars Laserion Goshogun Choudenji Robo Combattler V Fightning King Deimos Space Cruiser Yamato Baldios (a.k.a. "Space Warriors Baldios") Gatchaman (a.k.a. "G Force") Gorilla Force Ace o Narae (a.k.a. "Aim for Ace!") Hajime Ningen Giatrus (a.k.a. "First Human Giatrus") Juuichinin Iru! (a.k.a. "They Were Eleven") El Hazard : The Wanderers Watashi no Ashina ga Ojisan (a.k.a. "Daddy - Long - Legs") Robotan Esteban : Mystery of Gold Cities Kimba the White Lion Valley of Windaria Wedding Peach SailorMoon (seyretmeyen, tanımayan olduğunu zannetmiyorum. 400 bölümlük serinin çoğu mevcut ve yeniden seyretmek büyük bir zevk benim için. TRT 'deki adıyla "Ay Savaşçıları" Lost Universe I love you bu bu cha cha Go Go Five Twins Puchi Puri Yushi Chitcha na Yukitsukai Sugar (a.k.a. "A Snow Fairy Named Sugar") (Hani şu babası boksör olan, kendide boksör olmaya çalışan, Genki adındaki çocuk)
Show TV :
Dedective Conan SlamDunk (basketbol ile alakalı galiba ama hatırlamıyorum) Magic Knight Rayearth Space Adventure Cobra Dashu Kappei
Kanal D :
Rurouni Kenshin (kılıç ustası Kenshin, yakın bir zamanda seyrettim) Captain Tsubasa (hani kalelerin üstünden hoplayan zıplayan çocukların futbol aşkı. Abartılı sahneleriyle futbolu sevmeyen biri olarak, beni bile büyülemişti) Captain Tsubasa 2002 : Road to World Cup Digimon / Digimon Zero 2 (iyyy) Digimon Tamers Yu-Gi-Oh! (kart oyunu) Monster Rancher Kyoryu Bouken Jura Tripper Hello Kitty Candy Candy Red Baron Hamtaro Ninja Kabuto
ATV :
RoboTech : New Generation Sailor Moon Dragon Ball Pokemon (bu da ilk çıktığında güzeldi aslında, baya bi fanı var. Ama sonradan cıvıdı) Power Stones Beyblade (pokemon, digimon vs. benzeri bişey) Duel Masters
Star TV :
Strikers (a.k.a. Get My Goal) Card Captor Sakura Yu-Gi-Oh! One Piece Dragon Ball (son-goku, elemanın "kız" kelimesini anlamını bilmediği bölümü hatırlıyorum, baya bi komikti) Kimba the White Lion Coo : It Came From The Sea Kamikaze Kaitou Jeanne Magical Do Re Mi Rockman EXE
Brt:
Dedective Conan You're Under Arrest Magic Knight Rayearth Rose of Versailles Dr. Slump (komedi tarzı, baya bi absürd. yanlış hatırlamıyorsam tabi)
Kanal 6 / Tele On :
Saber Rider & Star Sheriffs Gorilla Force Speed Racer / Racer X Ganbare Genki Rose of Versailles Crystal Triangles Hime-chan No Ribbon Three Muskeleteers
STV :
Saber Rider & Star Sheriffs A****a-he Free Kick Kimba the White Lion
HBB :
Saber Rider & Star Sheriffs Legend of Galactic Heroes Speed Racer / Racer X Dolbuk
TGRT :
Choudenji Robo Combattler V Kyoryu Bouken Jura Tripper
CINE 5 / Maxi Tv :
RoboTech : Macross Saga Rurouni Kenshin Goshogun Movie Les Demons D'acier (Yönetmeni Toshihiro Hirano olmasına ve tüm ekibin Japon olmasına karşın yönetmenin filmografisinde ve Anime listeleme sitelerinin arşivlerinde yeralmıyor)
FOX Kids :
Shaman King Sonic X
Mesaj TV :
Bio Armour Booster : Guyver Esteban : Mystery of Gold Cities
Şurada yazacaklarım ise farklı zamanlardan 3-4 TV kanalı tarafından yayınlanmış olanlar (Kanalların yayın sırasını tam hatırlamadığımdan buraya yazacağım)
-Candy Candy
-Anne Of Green Gables
-Alps no Shojo Heidi
-Little Women
-Lady Georgie
-Maya The Honey
Not: Anime adları "Akuma Blade" 'in yazdığı bir yazıdan alınmıştır. İzinsiz kullandığım için kendisinden özür dilerim. Saygılar. |
HL2 Stats: http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730
TF2 Stats: http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2 |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|