grup olarak kargo ve gece yolcuları iyi gibi geliyor. Her iki grupta krondorun dediği pentagram kadar eskiye dayanmasada dinlenebilir son albümleri de fena değil. Sezen Aksu, Kıraç da severak dinlediğm sanatçılar arasında.
Ne kadar iyi yerlerde oldukları tartışmalı bir konu açıkçası. Ogün Sanlısoy'un veya Demir Demirkan'ın geldiği nokta nedir ki? Bir iki albüm yapıp soundtrack yapmak, Türk Rock'ına pek katkı sağlamıyor.
Lafbilir, ne demek istediğini hiç anlamadım; ancak ilk cümlen için yorumda bulunabilirim. Son zamanlarda yeni grupların ortaya çıkması güzel bir şey. Farklı tarzlarla beraber geliyorlar; bu da müziksel çeşitlilik sağlıyor. Örneğin; yeni çıkan gruplardan Pinhani, gerek müzikleriyle olsun, gerek sözleriyle, farklı bir müzik zevki tattırdı bizlere. Henüz dinlememiş olanlar, www.pinhani.com adresinden parçalarını dinleyebilir. Zakkum diye bir grup çıkacaktı bir de. En son stüdyoya girdiklerini öğrendim; ancak daha sonra ne yaptılar hiç bilgim yok. Albümleri çıktığında Türk Rock'ının gelişimine katkı sağlayacaklarını düşünüyorum; çünkü müzikal altyapıları oldukça sağlam. Rock yapmasalar da son zamanlarda çıkan diğer bir kaliteli grup da Nem. Şu an tarzları ve davranışları ile Coldplay'i andırsalar da zamanla kendi tarzlarını bulacaklarını düşünüyorum. Bu gelişmeler Türk müziğinin gelişmekte olduğunu gösteriyor; ancak bir de dünya çapında bir grup çıkarabilsek...
ahhhh....ben de uzun zamandır bunu düşünüyorumm....neden diğer yabancı gruplar ve sanatçılar ulkemizde dinleniyorda bizim gruplarımız yabancı ülkelerde dinlenmiyo???...bence ilk önce bunun düşünülmesi gerekiyo......
Gerçekler acıdır...Biber de acıdır...O zaman gerçek biberdir..