AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 Türkiye de Rock müzik
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 11

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 31/07/2005 :  14:39:38  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kurban, System of a Down özentisi değil. Tarzları benzer olduğundan doğal olarak tipleri ve çalış şekilleri de benziyor. Manga da zaten rock yapmıyor. Aynı şekilde Linkin' Park da. Benzer olmaları veya olmamaları beni ilgilendirmiyor o yüzden. Gördüğüm kadarıyla rock gruplarını pek tanımıyorsun. Ben bildiklerimi söyleyeyim, bir de onları dinle:

1. 657 (Asıl işleri devlet memurluğu; ancak oldukça iyi müzik yapıyorlar)
2. Acil Servis
3. Aşka Özlem
4. Bulutsuzluk Özlemi
5. Grup değil ama Cenk Eroğlu. Kesinlikle kaliteli.
6. Diken (Müziklerinmde metal ezgileri mevcut; ancak bana göre rock yapıyorlar)
7. Egoist
8. Gripin'
9. Grizu
10. Hakan Kurşun (Özellikle Kütle albümü mükemmel. Başta anlamakta zorluk çekebilirsiniz; ancak birkaç dinleyişten sonra gerçek tadına erişiyorsunuz. Zaten iyi müziğin özelliği budur bence.)
11. Hardal
12. Işığın Yansıması
13. İhtiyaç Molası (İlk albümleri Milad Türkiye'de pek bilinen bir albüm olmasa da, yanılmıyorsam, İtalya'da bir radyoda Ayın Albümü seçilmiş ve albüm de yurt dışında iyi bir satış miktarına ulamıştır. Ayrıca bu albüm, Türkiye'de yayımlanan ilk Progressive Rock özelliği taşır. İkinci albümleri 1,5 ne yazık ki biraz piyasaya yönelik olsa da, çoğu rock grubunun yanından Ferrari hızı ile sıyrılıp geçmişlerdir. Ancak tahminen satış grafiği yerlerde sürünüyordur. Eğer kalitelerini bozmazlarsa üçüncü albümleri ile dünyada ses getirmelerini bekliyorum.)
14. Kesmeşeker
15. Kramp
16. Kurtalan Ekspres (Yılların tecrübesini taşıyorlar. Fazla söze gerek yok)
17. Metro
18. Metropolis
19. Objektif
20. Pilli Bebek (Ankaralı rock grubu. Şu an tek albümleri var; o da Uyandırmadan (1999). İkinci albümlerini yaz aylarında çıkartacaklarını söylemişlerdi; ancak hala beklemedeyiz. Kaliteli gruptur, dinlemek lazım)
21. Tual (Biraz piyasa grubu denilebilir; ancak kaliteli gruptur. Tam olarak da rock denilmez ama yakın (Piyasa grubu, daha ne olsun :)))
22. Whisky
23. Yavuz Çetin (Türk rock müziğinin en değerli isimlerinden bir tanesi. Kendisi Türkiye'deki en iyi gitaristti. Onu barda dinleyenler, biralarını unutmaktan şikayet ediyorlardı sürekli. İnsanı hayyattan koparacak kadar iyiydi yani. Bir süre MFÖ'de çalmış olmasına rağmen, her zaman arka planda kalmayı tercih etti (gerçek anlamda). 2001 yılında kendini Boğaz'ın serin sularına bırakmış olmasaydı, şu an Türkiye'nin en iyi ismi olacağı gibi, dünya çapında da konuşulan biri olacaktı. Yazık oldu Dünya'ya... (Yaşamak İstemem Artık Aranızda...))
24. Zardanadam (Öneri listemde üst sıralarda değil, ancak iyi müzik yaptıklarını söyleyebilirim)

Gördüğünüz gibi Türkiye'de rock müzik yapanlar Kurban (Ki zaten Kurban da dağıldı), Mor ve Ötesi ve Duman'dan (keşke bunlar dağılsaydı) ibaret değil. Yukarıda yazdıklarımın hiçbiri de özenti müzik yapmıyor, hepsinin kendi tarzları var. Ne yazık ki kaliteli müzikler Türkiye'de sınırlı bir kitle tarafından dinlendiği için çoğu dağılmış durumda. Eğer rock dinlemek istiyorsanız yukarıda yazdıklarımı dinleyin ve özellikle Manga'dan uzak durun; tarzları rock değil çünkü.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 02/08/2005 :  11:25:28  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
@krondorlar ve hortlaks

Bunlar Japon elbet, offtopic olsun dedim ;) Sex Machineguns da ismine bakarak ağzınız sulanmasın, dalga bir grup onlar. Komedi klipleri var :D
Sayfanın En Üstüne Git

turkgenci
Üye

Turkey
İleti 3

İletim - 02/08/2005 :  20:05:17  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Mor ve ötesi'ni tek geçerim!!!Bana rock müziği sevdiren adamlar onlardır...
Sayfanın En Üstüne Git

RoM3o
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1373

İletim - 02/08/2005 :  22:01:14  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Manga,Kıraç,Şebnem Ferah türkiye rock alanında büyük gelişme gösterdi canım ama bende Manga pek rocka girmiyo (GİBİ) bana göre

Member Since ~ 2004

God is busy, May i help u? :)

Sayfanın En Üstüne Git

DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037

İletim - 03/08/2005 :  12:54:44  Bilgileri Göster  DharkjuNs'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
yaa zaten ozenti olmak o kadar kotu bişe deilki özellikle ozendikleri gruplar dunya çapında buyuk bi un sahibi ve gerçekten ii gruplarsa sorun olmaz bence.. '' Ah bide turkiye de MetallicA ozentisi grup çıksa'' :(

Yunus YILMAZ (19/07/2005)

Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 11 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000