selamlar. amd nin amiral gemisi athlon 64 işlemcisinin bugün ve gelecekte kullanacağı soket platformu daha önceden beli olmuştu. şuanda 3 farklı tipte amd işlemcisi bulunmakta (server hariç). bunlar 1999 yılından beri üretimi devam edem eski adıyla athlon xp yeni adıyla sempron olan soket a. 2003 yılında piyasaya sürülen soket 754 ve soket 939. amd nin en güzel özelliklerinden biri son kullanıcıyı düşünerek kolay kolay soket yapısını değiştirmememsi. 2006 yılında çıkacak olan çift çekirdekli athlon x2 soket 939 formunda gelecek. bu çok büyük bir avantaj yani soket 939 sistemi olan arkadaşlar SADECE işlemcisini değiştirip athlon x2 alabilecekler. Konuyu açmışken 3 yıldan beri amd kullanıyorum. Kesinlikle ve kesinlikle ısınma problemi yooook. Nvidianın üretmiş olduğu nforce chipsetler ile harika çalışıyor vede bilindiği gibi kutuda ve orjinal fanıyla geliyor. Neden tekele para verelimki?
Forza AMD eski şifremi hatırlayamadım için yeni kayıt olmak zorunda kaldım. eski nick name Traffic :))