arkadaşlar lütfen yardım edin saılgın hastalıkmı bu nedir ya o kadar yer fet ettim o kadar zaman geçirdim ama hiç bööle bişi görmedim. Sadece mısırda çıkıo başak hiç biyer de yok
Sanırım Apothecary diye bişeydi.Salgın hastalıktan ve ekinlerin harap olmasından koruyor.Public buildings bölümünde ararsan belki bulabilirsin. Sevgilerimle...
diğer arkadaşların dediklerini muhakkak yap ve bir şey daha ben bu oyonu ilk çıktığı günden beri oynuyorum ve bu yüzden oldukça çok anım var
Bir defasında mısır olmuştum tüm orta doğu ve Anadoluyu ele geçirmiştim yalnızca düşman yunanistanın elinde pergum sardis ve nicomendia kaldı yani düşman kıyıya sıkıştı bir kaç zafer sonra bütün Anadolu benim olacak.Amma velakin oyun hard, adamlar öyle bir ordularla koruyolarki şehirleri, neyse bende başkentten taaaa Kahire ve komşusu İskenderiye den çağın en modern ordularını üretmişim onları cepheye sevkedeyim dedim. fakat o sıralar denizin önemini daha algılayamamışım hiç donanma yok karadan yürüyecek ordular neyse dedim geç olsun da temiz olsun . Ama hiç temiz olmadı meğer Kahirede salgın varmış ve bu salgın orduya da bulaşmış ordu kudus e geldi bir baktım bütün bölükler yarım hadi dedim şu orduyu tamamlayım. Ve büyük bir hata yaptım hastalık Kudus e bulaştı neyse ben ordum cepheye güçlü gitsin diye orduyu Antakya Klikya ve Ankaraya da soktum ve bütün ülkeye salgın yayıldı zaten deniz ticareti sıfır bir anda ekonomi çöktü ve cepheye de asker sevkedemez oldum oyun oynanmaz hale geldi.
Gelelim bu hikayeden çıkarılacak derse... Sakın ola hastalıklı bir şehre ordunuzu sokmayın veya hastalıklı bir orduyu temiz bir şehre girmesine izin vermeyin yani benim hatalarıma düşmeyin umarım bu anım sizi sıkmamıştır
bende de oldu ortadoğuyu ele geçirdim ve birden okuru kafa çıktı sonra oyunu bile bir arkadaşım bana onun salgın olduğunu söyledi ve o şehri başka ülkeye satıp orduyu dayok etmemi söyledi bende yaptım ve salgın yok oldu
binerlerce yıldızlar her gün gözükür akşam yıldızya gökyüzünde