Şimdi buna çok rahatladım işte dünden beri içimde sıkıntı olmuştu çünkü kaç sene kitabı bekleyip bekleyip sonunda okuyamadan en önemli yerleri öğrenmek çok kötü bişey
alıntı:Tony_P@rker tarafından yazılan:
Bnce kitabın içine edilmedi bunlar sadece www.harrypotter.gen.tr de yapılan %90 lık tahminler ama kitapta voldemort un iyi olduu bölüm bnce çıkmaz...
6.kitapta sözü edilen melez prens severus snape.bu kitapta snape dumbledore ı öldürüyor harry ginny ile çıkmaya başlıyo voldemort un aslında iyi biri olduu snape in ise çok kotu olduu ortaya çıkıo kasıma kadar bekleyin okuyun ve görün
alıntı:Tony_P@rker tarafından yazılan:
Bnce kitabın içine edilmedi bunlar sadece www.harrypotter.gen.tr de yapılan %90 lık tahminler
%90'lık tahmin değil bunlar gerçek (kitabın İngilizcesini bitirdim ordan biliyorum).
İsteyenlere bir özet çıkardım DİKKAT! Şimdi okuyacaklarınız kitabın içine edebilir!! Bu yüzden kitabı okumaya niyetiniz varsa sakın okumayın. Ama kitabı okumayıp filmleriyle yetiniyorsanız bi göz atın:
Snape iksir dersinden alınıp Karanlık Sanatlar bilmemnesi öğretmeni oluyo, onun yerine de Profesör Slughorn geçio ki kendisi okulun asıl iksir ustasıdır.
Dumbledore Harry'ye Düşünseli aletinden Voldemort'un yetimhaneden alınmasından büyüyüp Voldemort olmasına kadar olan bulabildiği tüm anıları gösterio.
Harry iksir kitaplarını almadığı için Slughorn ona geçici olarak bir kitap verio ve kitapta normal kitaplardan çok daha fazla bilgi var. Arkasındaki notta kitabın Melez Prens'e ait olduğu yazıyor.
Slughorn Harry'ye Felix Felicis adında bir şans iksiri veriyor. Bunu içen kişi 24 saat boyunca çok şanslı oluyor.
Ve kitabın ve hikayenin can damarı "Horcrux"ler! (Türkçesini bilmiyorum çevrildiği için İngilizcesi bu). Harry ve Dumbledore uzun uğraşlar sonucu Horcrux'lerin ne olduğunu öğreniyor. Horcrux bir büyücünün ruhunu klonlayıp bir nesnenin içine saklaması demek. Yani birini öldürseniz de nesnedeki ruh tekrardan canlanıyor. Voldemort'u ölümsüz yapan da bu zaten.
7 adet Horcrux yapmış Voldemort. Harry küçükken Voldemort'u istemeden de olsa öldürünce 1. hakkı gitmiş. Bir diğerini Harry yoketmiş: Riddle'ın günlüğü. Ve bir tanesini de Dumbledore yoketmiş (Voldemort'un dedesinin yüzüğü). Geriye 4 Horcrux kalıyor. Bunların ne olduğunu Harry ve Dumbledore biliyor. Biri Voldemort'un yılanı Nagini, biri Slytherin'in madalyonu, biri de Hufflepuff'ın kupası. Ancak sonuncusu bilinmiyor.
Kitabın sonunda Harry ve Dumbledore Slytherin'in madalyonunu bulup yoketmek için gece göreve çıkıyor. Madalyonu alıp okula dönerken orada ölüm yiyen'ler, Snape ve Malfoy karşılıyor bunları. Harry ve diğer öğrenciler kurtuluyor (şans iksiri sayesinde) ama Dumbledore Snape tarafından öldürülüyor.
Daha da kötüsü Dumbledore'un bir hiç uğruna ölmüş olduğu anlaşılıyor. Aldıkları madalyon sahte ve gerçeğini R.A.B adındaki biri alıp yoketmiş. Ayrıca Snape'in de Melez Prens olduğu öğreniliyor.
Kitap da bu şekilde bitiyor. Sürükleyici bir kitap ama sonu tatsız. İngilizce'nizi geliştirmek isterseniz mutlaka alın derim ben.
Bu arada Voldemort iyi biri falan değil yok öyle bir şey.
Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın...