|
| Yazar |
Konu  |
|
izeto
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 11/11/2005 : 20:39:06
|
Gerçekten mi?Gerçekten bilmiyordum...Kaç yıl?
|
 |
|
|
Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334 |
İletim - 11/11/2005 : 21:33:15
|
| Satana vardı sanırım...Alanada vardır heralde:D |
 |
|
|
wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359 |
İletim - 11/11/2005 : 21:42:22
|
ya mesela şu pusu oyununu aldınız mı 20 ytl bence ucuz yani diğer oyunlarda böyle olsa keşke bu arada size arkadaşımın cd'ci ile arsında geçen komik anı aklıma takıldı anlatayayım:arkadaş kopya cd aldığı yere gitmiş pusu oyununun kopyası varmı diye sormuş adamda:ben kopya türk oyunu SATMAM!!! demiş baya gülmüştüm |
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir |
 |
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 11/11/2005 : 21:52:16
|
Şu sektör hakkında en ufak bir bilginiz yok (lafım kopya savunucuları için). Neymiş, FIFA 2006 en fazla 30 YTL'ymiş. Gören de bu sektörde iyi işler başarmış, işlerin nasıl yürüdüğünü bilen biri konuşuyor sanacak. Bu oyunların yapımında milyonlarca dolar harcanıyor. Bu kadar para harcadıktan sonra nasıl 30 YTL'ye satsınlar oyunu? Hem de DVD oyununu... Sürümden bile kazanamazlar.
Fiyatların bu durumda olması, oyunların yurt dışından gelmesinden de kaynaklanıyor. Ne yazık ki ülkemiz de oyunlardan oldukça yüksek bir vergi alıyor. Bu da doğal olarak fiyatları daha da yukarı çıkartıyor. Ancak Generalll'ın da dediği gibi, sizler kopya oyundan vazgeçmedikçe fiyatlarda fazla indirim yaşanamaz. Ayrıca 160 YTL'yi de nereden uydurdunuz? Oyun 60-70 YTL arasında satılıyor. Yani 6 CD için 3'er YTL'den 18 YTL vereceğime, CD başına 10 YLT vererek orijinalini alırım (ki oyun DVD'de satılıyor), daha iyi. Böylece hem paramın kimin cebine girdiğini bilirim, hem de sorunlarla uğraşmam. Tahminen aranızda birçok kullanıcı da oyuna 18 YTL verdikten sonra eve geldiğinde oyunu çalıştıramamıştır. Sokağa atılmış bir 18 YTL...
Biz illa orijinal oyun kullanın demiyoruz size. Forumdaki kullanıcıların %99'u kopya oyun kullanıyor. Doğal olarak da mesajları oynadıkları kopya oyunlarla ilgili. Peki biz bunlara kopya oyunlara yardım etmiyoruz mu diyoruz? Tabii ki hayır. Bizim derdimiz crack, cd-key ve oyunun kopya olmasından doğan hatalar (LotR'de sürekli Sam ile oynama gibi) hakkında soru sorulması. Bu tarz sorulara yardım etmiyoruz. Yoksa tüm kopya oyunlara yardım etmesek, forumda mesajlaşma yaşanmazdı. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334 |
İletim - 11/11/2005 : 22:03:45
|
Krondorum yazısına ek olarak birşey söylemek istiyorum bu sektörün büyüklüğünü anlamanız için...Şu anda sineme sektörü ve oyun sektörü arasında fazla bir fark yok(dönen para açısından) yakında da oyun sektörününü sinema sektörünü geçeceği söyleniyor...
Bunu şundan anlayabilirsiniz...Eskinden filmlerin oyunları yapılırdı şimdi oyunların filmleri yapılıyor(Örn:Doom) |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|