|
| Yazar |
Konu  |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 17/01/2006 : 16:06:02
|
Bilkent Hukuk (burslu). Hukuk olsun taştan olsun der, tüm hukuk bölümlerini tavsiye ederim. Yüz bine yakın hakim ve savcı açığı var. Önümüzdeki 10 yılda tüm mezunlar hakim&savcı olsalar -ki çoğunluk olmuyor, ortalamaları tutmuyor- dahi emekliye ayrılanları da hesaplarsak bu açık kapanmaz. AB dolayısı ile hukukun önemi artarken; her dönemde hakim ve savcıların ücretleri (Avrupa ve ABD standartlarında olmasa da ülkemiz memurlarına göre) yüksek tutulmuştur.
Bir hukuk mezununun girebileceği (geçen sene saymıştık) 64 iş dalı bulunmakta.
Bir kaçını sayayım:
Hakimlik ve savcılık Muhasebe Noterlik Emniyet Müdürlüğü Kaymakamlık Bir çok bakanlıkta bürokratik görev Büyükelçilik ve değişik yurt dışı görevler Şirket danışmanlığı Avukatlık İdari hakimlik Mali müfettişlik Öğretim üyeliği
Hukuk düşünenlere üniversite tavsiyem:
1-Bilkent Hukuk 1-Galatasaray Hukuk 2-Koç Hukuk 3-Bilgi Hukuk 3-Ankara Hukuk 4-İstanbul Hukuk 4-Gazi Hukuk
Önemli not: Hukukta ezber yoktur, yorum vardır. |
 |
|
|
oyuncul adam
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 18/01/2006 : 22:29:17
|
| ben makina mühendisi olmayı planlıyorum |
 |
|
|
mj
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 18/01/2006 : 23:19:33
|
oo arkadaşım baya sıralamış ya:D:D:D harika inşallah ilk istediğin bölüme girersin..herkes tabi.
ÇALIŞAN KAZANIR..!!! |
 |
|
|
Geforce
Üye

Turkey
İleti 580 |
İletim - 23/01/2006 : 18:19:58
|
| Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi |
...Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır...
Mustafa Kemal ATATÜRK
Orada yakında bir Deniz var!
Sarı saçlım, mavi gözlüm nerde nerde nerde nerdesin?
"Bu memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa, onlarda bizleriz."
(: |
 |
|
|
metallic_white
Seçkin Üye

Turkey
İleti 420 |
İletim - 23/01/2006 : 19:02:46
|
Kafamda planladığım 2 hedef var. İlk deneyeceğim bölüm "konservatuar - tiyatro" olacak. Ama Dokuz "Eylül Üniversitesi - Oyunculuk Bölümü" olursa konservatuardan vazgeçebilirim de . Eğer bunu başaramazsam, bir sonraki deneyişim de psikoloji bölümü düşünüyorum lakin bu bölüm için hangi üniversiteyi istediğime karar vermedim henüz.. Sanırım yine İzmir'den bir üniversite olur... |
Omnia Aequo Animo Ferre Sapientis...
 |
|
Konu  |
|
|
|
|