|
Yazar |
Konu  |
NoD0ubT
Seçkin Üye

Turkey
İleti 785 |
İletim - 13/02/2006 : 17:55:04
|
Drednat adında yeni bir grup doğuyor :P Henüz demoları çıkmadı ama tanıtım için bir şarkı yaptılar. Drednat - Yedi Kule 14/02/2006 - link tarafımca silindi :)
Objektif(!) Yorumlarınızı Bekliyorum
Not: Yapanın izni ile mp3 linki verdiim için sorun olmayacağını düşünüyorum? |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 13/02/2006 : 19:57:45
|
Açık konuşmak gerekirse, hiçbir özelliği yok. Kötü sesli biri şarkı söylüyor, arka planda da birileri tenekelere vuruyor... Parçaya da en ufak bir yorum getirilmemiş. Biraz ağır eleştiride bulundum; ama eline gitar alan herkesin grup kurmasından sıkıldım artık. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
EmmaFan
Üye

İleti 394 |
İletim - 13/02/2006 : 21:35:00
|
eheuheueheuheueh...:D...falla ben az daha kötü çalıyom:DCan...nerden buldun abi?.. |
Forever EmmA DueRRe CHaRLoTTe WaTSoN |
 |
|
NoD0ubT
Seçkin Üye

Turkey
İleti 785 |
İletim - 13/02/2006 : 23:00:35
|
Msnde bir arkadaşım rica etmişti :). Ben yorum yapınca kızdı bir de size sorayım dedim :). Benim de ilk eleştrim seninki kdr ağardı yani |KRONDOR| :). Teneke yorumuna bayıldım :P |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 14/02/2006 : 02:32:27
|
Yazdıklarımın asıl anlamını anlayamadığın için "teneke" yorumum hakkındaki açıklamalarını tebessümle okudum. Teneke çalıyor derken anlatmak istediğim, müziksel açıdan bir değeri olmayan, basit melodilerdi. Bir de, demo kaydı olmasından olsa gerek, oldukça geri planda kalmış ve kulak tırmalayıcı olmuş müzikler.
Müzik birikimime gelince: Evet, enstrüman çalmayı bilmiyorum; ancak 7-8 yaşından beri -belki abartılı gelecek ama- Pink Floyd, Supertramp, Alan Parson, Jean-Michel Jarre, Queen, King Crimson, Jethro Tull, Led Zeppelin gibi, müziğin gerçek üstadlarını dinlediğim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu anlayabilecek seviyede olduğumu düşünüyorum. Eleştirilerimin nedeni parçaya getirdiğiniz bir yenilik olmaması. Şu an elimde birçok yabancı cover var ve bunlarla kıyaslayınca parçanız çok sönük kalıyor. Biraz müzik bilgisi olan biri, bu parçayı sizin çaldığınız gibi çok rahat bir şekilde çalabilir. Bunca eğitimin, bunca çalışmanın sonucu bu olmaması lazım. Sizin yaptığınız cover da Sen Ağlama coverından farklı olmamış kanımca. Belki yine ağır eleştiride bulunuyorum; ama amacım yıkıcı olmak değil, yapıcı olmak.
Umarım kaydın kalitesinin kötü olması, eleştirilerimin ağır olmasının nedenidir. Daha kaliteli bir kayıtta tekrar dinlemek isterim. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Dark_Tranquillity
Üye

İleti 6 |
İletim - 14/02/2006 : 11:54:36
|
Sanırım bu ele$tirilerine artık cevap verebiliriz. Teknik olarak maddi yetersizliklerimizden kaynaklı çok eksik bir grubuz. Bu yüzden yabancı coverlarda ki kaliteyi bulamıyorum. Nedeni ise efektör, processor ve analog setup'lar gibi $eylerimizin olmayı$ı. Yoksa bir WAH Pedalımız olsa daha güzel $eylerde yapardık yada biz buna inanıyoruz.
Ama senin ele$tirilerinin ilki ele$tiri değil, bir bakıma ba$ka bir$ey...
Ben ve grubum da senin ya$larındayken The Wall çalmaya çalı$ıyorduk... Yani ortalama aynı ya$larda müzikle tanı$mı$ız.
$imdi sen bir melodiye müziksel açıdan bir değeri yok diyemezsin. Çünkü doğada ki her türlü sesin müziksel açıdan bir değeri vardır. Ki müziğinde mağarada bağıran insanlarla ba$ladığını hesaba katacak olursak... O zaman Sex Pistol's , Sid Vicious'da müziksel açıdan çok değersiz $eyler yapıyorlardı. ( Punk'ın kurucuları )...
$imdi dostum $öyle dü$ün bilmem belki biliyorsundur Another Brick In The Wall parçası üç tane akordan olu$maktadır. 2 tane geçi$i standart egzersizleri yapan herkesin çalamayacağı ama biraz ilerlemi$ insanların çalabileceği sololara sahiptir. Ama The Wall parçası bir dönem gençlik hareketini yaratmı$tır. Avrupa'nın kendi kültürel yapısı nedeniyle böyle bir $arkı gençliği ayağa kaldırmı$ milyonlar " we don't we don't no education" diye bağırmı$tır. Hala bağırmaktadırlar... Peki neydi bu $arkıyı böyle kılan ? Tabiki de insanların hayatına dokunmasaydı, güncel hayatı kar$ılamasaydı. Eğer ROCK müzikten anladığımız $ey ortaksa gerçek Rockerlar onlardı. Çünkü Hayat'ı onların konusu, isyan etmekti....
Senin dü$tüğün hataya çevremizden de insanlar dü$mektedirler. The Door's 'la bizi kar$ıla$ıran bile gördük... Halbu ki biz Jim Morrison'un tırnağı bile olamayacak seviyedeyiz, The Doors grubunu ağzı açık dinleyecek insanlarız, sen bizi nasıl onlarla kar$ıla$tırırsın... ( bu sana değil )
Parçaya yenilik getirmediğimi söylerken parçayı dinlemediğine inanıyorum.... Dinlersen atakları vuru$ları, metronomu , sözleri kırptığımızı anlayacaksındır. Birazcık daha beklersen eğer kendi bestemizle geleceğiz. Bu sadece öylesine sürülmü$ bir coverdı. Ve bu $arkı tüm müzisyenlerin ortak görü$ü "ancak bu kadar coverlanabilir". Bunun ötesi biz ve bizim gibi dü$ünen insanlara göre coverlamak değil o $arkıyı maffetmek oluyor...
Bunca eğitimin onca çalı$manın sonucu o değil. Ancak bunca çalı$manın bizlere kazandırdığı sonuç " Melodiden armoni'den uzak hız yapmaktansa insanların ya$amlarına dokunan basit ve sade müzikler yaparız." oldu. Derdimiz insanların hayatlarına dokunmak ki bir Rock grubunun bize göre tek hayali bu olmalı. Bestemizi de çok yakıdna buraya koyarız... Daha hazırlanmadı...
Ayrıca bizler günlük ya$amlarında oturup bu parçaları dinleyip çıkarmaya kasan insanlar değiliz. Ben Blues Gitaristi olma çabasında birisiyim, vokalimiz özünde Fagotcudur. Davulcumuz Jazz Davulu kasıyor, bassistimiz jazz bassı kasıyor...
Yani dostum bizi dünyada nam salmı$ gruplarla kar$ıla$tırmak çok doğru bir$ey... Teknik eksikliğimiz nedeniyle gitarın tonu çok tiz. Yapabilecek ba$ka bir$eyimiz yoktu, elimizdeki en iyi gitar oydu :)...
Unutmadan bence sen ( belki haddime değil ama) batı müziği ile büyüdüğün için bu tarafların müzikleri çok ho$una gitmiyor olabilir. Ama biz batı müziği ile kar$ıla$tırılacak ezgiler bile kullanmıyoruz. Çok yakında 2 tane daha $arkı yollayacağım buraya.. görü$mek üzere..
Saygılarla...
|
www.drednat.com Drednat Gitar... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|