Başlığı ve doğal olarak tartışmayı da ben yarattığıma göre:).. brşeyler yazmadan edemeyeceğim.
Ben de çok amatör olarak gitar çalıyorum. Grubunuzu geniş biçimde eleştiremem; bu parçadan başka şarkınızı dinlemedim. Fakat bu şarkıyı önüme notalar konsa bu bilgilerimle ben de çalabilirim. -bu şarkıya göre değerlendiriyorum- Yani amatör bir gruptan bir farkınızı göremedim. Şu davul meselesine gelince, davulların markası ne olursa olsun onu çalan bateristtir yani davulun markası vs. ne olursa olsun onu çalan kişidedir marifet öyle değil mi? Ekleyeceğin parçalardan sonra daha geniş yorumlar yapabiliriz sanırım. Kolay gelsin :).
yaf..bende bişeyler söyliyim o zaman...kardeşim..iyi hoş açıklamışsın ama bence..açıklama yerine yeni bir şarkınızla eleştirilere cevap verin...gerekli şeyler söylenmiş...bu şarkı olmamış...saygımız var ama ilerde yeni şarkınızla örtebilirsiniz sadece...başarılar..
$imdi "davulcu çok kötü çalıyor karde$im" dense bizde deriz ki "tamam ele$tirini dikkate aldık." ama "arkada birileri teneke çalıyor" denirse bize bizde deriz ki "o teneke değil tama..." farkı anlayabildiğine inanıyorum... yoksa yanılıyor muyum ?
Yeni $arkılarımızı ekleyeceğiz ama bu siteye değil. Yani bir oyun sitesine değil... Gerekli yerlerde link yer alacaktır. bizler sizlere ula$tırırız. O parça hani bekleyenler olduğu için koyulmu$ bir parçadır. Ama ondan daha iyi bir coverı yoktur. Yapabilenler ise YEdikule'yi değil kendi parçalarını çalmı$ olurlar. Biz yedikule'yi çaldık ve bu parça odur.
Herneyse... Önüne notalar koyulduğu zaman çalabileceğin parçalardan bir tane örnek göstereyim.... Paganini Caprice 24 önüne nota koyulduğu zaman bunu da çalarsın dimi ? Ama bilincinde olmamız gereken $ey müziğin "çok basit olması vs vs" değildir. Müzikalitesidir. Fade To Black'te bana çok basit gelen bir parça. Hatta Kirk'in yazdığı tüm sololar neredeyse parmak egzersizlerinin birle$imi... Önüne nota koyulduğu zaman onlarıda çalarsın dimi sen ?
Bakın arkada$lar en ba$ından beri anlatmaya çalı$tığımız $ey $u... Bu forumda kar$ıla$tığımız bir durum bu Athena'nın Deja Vu'nun forumlarında olumlu olumsuz birsürü ele$tiri aldık. Ama "bu ne ya bunu bende çalarım" gibi saçma sapan bir tepkiyi ilk kez görüyoruz. Tahminen sorun bunu bir oyun sitesinin forumuna açılması... Müzisyenlerin ve müzikle uğra$anların girdikleri forumlarda böyle bir tepki görmedik bile...
Unutmadan 9/8'lik bir parça'da davul bir tek 1-2 1-2 1-2-3 ritim dizili$inin yerini deği$tirebilirdi böyle bir coverda. Bizim davulcumuzda onu yaptı. Davulcumuzun diğer $arkılardaki performansları için : http://www.drednat.com/cemodrumsolo.mp3 ( ama bizim kimseye kendimizi kanıtlama dürtümüz yok i$in açıkcası ama hani merak eden varsa... bu parçanın bilerek öyle yapıldığını anlasın diye )
Pink Floyd'da 3 akorlu $arkı yapıyor. Deep Purple'da o zaman bu adamlarda mı amatör ? :) Müzikalitedir arkada$lar.
Merak edenler için yapılmış bir parçayı forumdan neden silmemi istedin anlamadım. Neyse eser senin tabiki sileceğim.. Ben parça 3 akordan oluşuyor diye amatör dememiştim, kalite açısından.. Kirk'in hiçbir solosunu çalmayı denemedim, dediğim gibi çok amatör olarak çalıyorum. Fakat 3 akoru yanyana getirip çalabilirim. Şuan ileti yazdığın yer bir oyunsitesi değildir. www.oyunsitesi.gen.tr sitesinin "Kültür Sanat" forumudur. Eleştriye açıksınızdır diye butür yorumlar yapmıştım. Teşekkürler... Yapacağınız eserleri araştırıp dinleyeceğim madem buraya yazmak istemiyorsun. Fakat yazılarındaki çelişki dikkatimi çekti;
alıntı:Çok yakında 2 tane daha $arkı yollayacağım buraya