|
Yazar |
Konu  |
scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585 |
İletim - 22/03/2006 : 00:17:55
|
Böyle bir şey demezler çünkü üzülerek söylemek gerekirse ülkemiz korsanı o kadar çok benimsedi ki, adamlar "orjinal oyun pazarlayacağız" derken başlarına ne geleceğini çok iyi biliyorlar. Önce kafalar değişmeli, mesela öncelikle insanımızı orjinal film ve müzik almaya teşvik edici yasa ve kampanlayalar çıkartılmalı. Sonrasın da da oyun konusu kendiliğinden gelecektir. Eskiden olsa "Türkiye 'ye orjinali gelmiyor, Hani be kardeşim Half Life 'ın orjinali yok. Ben ne yapayım oynamak için 5 sene bekeleyim mi?" diye mazeret üretebiliyorduk. Şimdi ise bunun pek faydası yok. Piyasada ki tüm iyi oyunlar orjinal olarak geliyor. Demekki eskiye nazaran bir gelişme var. Bu yüzden tamamen olumsuz da düşünmemek lazım. Dediğim gibi önce devlet sahip çıkmalı orjinale. Geçen yıllarda baya bi operasyon falan yapılmıştı, cd ler imha edilmişti. Şimdi gene su koyerdiler. Gidin maltepe pazarına tezgahlar tıka basa dolu, millet "oyun, program" diye bağırıyor. Demek ki birazcık salı verdimi ipin ucu kaçıyor. Direteceksin kardeşim, gerekirse oynamayalım, ben razıyım. İşin şu yönüde var. Kredi kartınız varsa, internet yoluyla da oyun satın alabiliyorsunuz. Tabi bu işin inceliklerini, kime güvenip kime güvenmeyeceğiniz iyi düşünmeniz lazım. Üstelik te biraz dişinizi sıkmanız lazım. Belki yeni çıkanlar pahalı olabilir. Ama eskiler baya bi ucuzluyor. "Orjinal pahalı mı?" tartışmasına verilebilecek en iyi cevap "Almayan için pahalı", olacaktır bence. Korsana o kadar çok alıştık ki, marketten peynir ekmek alır gibiyiz. Bunda gelir düzeyinin düşünkülüğünü bahane etmekte yersiz bence. Bahsettiğim yerden adamalar ellerinde poşetlerle çıkıyor. En az alan 3-4 oyun alıyor. Her hafta bu kadar para verip "yok o çalışmadı, yok bunun crack i yok" diyeceğine, bir ay at kenara biraz para al bir oyun. Peki biz ne yapıyoruz! Adamın cd başına 25 kuruş (hatta daha da az) tan mal ettiği oyunları 2 ytl den alıp, adama % 400 kar ettiriyoruz. Karlı iş ne de olsa, vergisi yok, kdv si yok! Hem korsan piyasasının işine geliyor, hemde bizim. Orta da oluk oluk akan para var! Devlette 380 YTL alan asgari ücretliden kessin vergisini! Hani derler ya "buz dağının görünen kısmı" işte bu da onun gibi bişey. Daha neler dönmüyor ki... Daha da konuşmayayım, ucu kötü yerlere dokunacak! |
HL2 Stats: http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730
TF2 Stats: http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2 |
 |
|
mj
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 24/03/2006 : 14:56:37
|
Malesef Çok çok çok çok haklısın be. |
 |
|
keeperman
Üye

Turkey
İleti 225 |
İletim - 24/03/2006 : 16:56:40
|
Bence orjinal cd ler pahalı değil.Korsan cdler çok ucuz. |
Beni sevmek yürek ister;bilmiyorsan sevmeyi taşıma o yüreği!!! |
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 24/03/2006 : 17:00:59
|
Korsan oyun piyasasının gelirinin çok büyük bölümü PKK'ya ve DHKP-C'ye gidiyor. Yurt dışına param gitmesin diye almıyorum gibi saçma sapan bir görüş ileri sürmeden önce asıl paranız nereye gidiyor onu düşünün. Bu paralarla park bahçe yapmıyorlar terör örgütleri.
Kaldı ki oyuna harcanan paradan önce yurt dışına neler neler gidiyor. |
 |
|
|WOLF|
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 25/03/2006 : 08:04:02
|
sakın beni kin tutan biri sanmayın.ama ben para vermediğim için pkk lılara gitmiyo hem benim aldığım yer büyük mağaza.nasıl pkk lılara gidiyo ki para |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|