Yazar |
Konu  |
Geforce
Üye

Turkey
İleti 580 |
İletim - 10/04/2006 : 15:18:54
|
alıntı: tarafından yazılan:
Oldu, yanında hediye falan da versinler. Bir oyun alana bir oyun bedava, üçüncüsü de %50 indirimli... Böylece firmalar zarar üzerine zarara girer, bize de oynayacak oyun kalmaz.
çocuk hayal kuruyo daha az bırakın   |
...Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır...
Mustafa Kemal ATATÜRK
Orada yakında bir Deniz var!
Sarı saçlım, mavi gözlüm nerde nerde nerde nerdesin?
"Bu memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa, onlarda bizleriz."
(: |
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 10/04/2006 : 19:04:21
|
Öyle tutarsız cevaplar yazıyorsunuz ki. En mantıklı ultramert'inkiydi, oradan devam ediyorum:
Birincisi hem "oyun oynama zevkinden mahrum mu kalayım" diyorsunuz hem de "oyun gibi gereksiz bir şeye 80 milyon veremem" diyorsunuz. Bunu bir kaç kişi daha yaptı. Burada çelişki yok mu? 9 katlı düğün pastası yeme zevki, deri koltukta peugeot sürme zevki, nokia'nın son model telefonunu kullanma zevki... bunlardan da mahrumuz diye (olmayanlar olabilir tabii) çalalım mı?
Sizin mantığınız bizi şuraya götürür: Kaçak telefon iyidir. Fiyatı ucuzdur, çünkü 1-kaçaktır 2-devlete vergi verilmemektedir.
Eğer bu kadar oyun hastası iseniz kalkar para biriktirir alırsınız oyununuzu. "Yok ben bir oyuna bu kadar para verecek kadar enayi değilim" diyorsanız almayın, demek ki oynamaya değmiyor? Başka oyunlar alın dediğim gibi, herkes GTA4, HL2 oynamak zorunda değil. Daha ucuz oyun da var, tüm orijinal oyunlar 100YTL'ye satılmıyor. 3-5YTL'ye de oyun var.
Biz de maalesef korsan pazarı olduğu içindir ki millet 3-4 güne bir oyun oynama anlayışında. Halbu ki Avrupa'da ve ABD'de ayda 1 ya da 2 oyun oynuyor insanlar. Xenosaga alacağım diye haftalarca akla karayı seçen insanlar biliyorum.
Bir oyunun yapımı en az 1 yıl alıyor, 2 hatta 3 yıla kadar uzayabiliyor. Binlerce insan çalışıyor firmada. Bunun haklarını satın alan Türk firması da milyonlarca dolar ödüyor. Onun da bu parayı çıkarması, çalışanlarının maaşını ödemesi, sermayesini kurtarması gerekmez mi? Orijinal oyunun 3-4 milyona satılabileceğini sanmayın.
Şöyle bir örnek vereyim:
Rakamları uyduruyorum. EA, Fifa2007'yi çıkardı. ultramert 3 milyon dolar ödeyerek bu oyunun Türkiye haklarını satın aldı ve Fifa2007'yi orijinal olarak Türkiye'de satmak istedi. Ne kadar oyun satarsa 3milyon doları (3,4 trilyon yapar) kurtarır? Büyük rakam değil mi? bunun içinde vergisi, çalışan maaşı, dağıtım ve bayii masrafları dahil sayın.
"O oyunu 80 milyona satarsa" almam diyorsunuz. Peki bu adam bu parayı nasıl çıkaracak? Babasının hayrına mı dağıtacak oyunu? Siz korsan almaya devam ederseniz bu adam bir daha orijinal oyun satar mı Türkiye'de?
Peki 3-4 milyona satsa, bu parayı çıkarması için oyun oynayan herkese 2 tane satması gerekmez mi aynı oyunu?
Bakın, girin www.amazon.com adresine, oyun fiyatlarına bakın, yurtdışında da kimse 5-6 milyon liraya oyun satmıyor.
Ayrıca korsan oyuna verdiğiniz para nereye gidiyor düşünün. Vergi vermiyorsunuz. Ayrıca bunları çoğaltan "korsan fabrikaları" terör örgütlerine çalışıyor. TERÖR!!! Şehitlerimiz vurulurken lanet okuyor öfkerip kabarıyorsunuz ama PKK'nın sattığı cd'leri paşa paşa alıyorsunuz. Bu mu vatanseverliğiniz? "Ama ben dükkan sahibinden alıyorum, korsan firmalardan oyunu o alıp bana satıyor ben almıyorum ki" dedi biri. SEN ALMAYA DEVAM ETTİKÇE DÜKKAN SAHİBİ DE KORSAN GETİRMEYE DEVAM EDECEKTİR!
Elbette rahatlıkla şehrin göbeğinde dükkan açacaklar.
Arkalarında mafya var, DHKP-C var, PKK var.
Alın koçlar, gidip korsan almaya devam edin.
Sadece terör değil. Yukarıda saydığım tüm nedenlerden dolayı korsana devam! Haydi! |
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 10/04/2006 : 19:59:11
|
alıntı: CrAzY_IVAN tarafından yazılan:
HASSOOO'nun anlatmak istediklerinin bir gramını bile anlamıyorsunuz ki... Öncelikle çok önemli bir noktayı kavramanız lazım, ve bunu ne kadar erken sahip edinirseniz o derecede de güçlü bir karakter sahibi olacaksınızdır. Bu nokta şu: Başkalarının yaptıkları, sizi ilgilendirmez. Hangi anlamda? Yani "o yapıyor, ben de yaparım", "şu alıyor, ben de alırım", gibi başkalarının yaptıkları ile hareket etme eğilimleri, veya savunma mekanizmaları tamamen yanlış bir yol tutumudur. Bunu haddim olmayarak, yaşlarınızı bilmesem de benden küçük olduğunuzu kestirerek bir abi tavsiyesi olarak söylemek istiyorum. İster kulak asın ister asmayın, size kalmış tabii.
Orijinal oyun neden pahalı, korsan oyun neden alınmamalı, kanunda yeri var mıdır yok mudur, gibi bir kaç temel sorunun cevabını bilmediğinizden ve şu an tek isteğinizin oyun canavarlığı olmasından :) korsan almayı her türlü kulba sokabiliyorsunuz :).
Ama tabii ekonomik özgürlüğü olmayan kesim olarak size de şu konuda hak vermemek elde değil. Babanıza gidip "baba oyun alıcam, 80 ytl versene" deseniz gelecek tepki pek hoş olmayabilir :) Çözüm olarak, para biriktirmek, bir kaç arkadaş toplanıp almak, ya da hiç almamak gibi acı kelime toplulukları yazsam da nasıl olsa hiç de reel bir çözüm olmadıkları aşikâr sizin için :)
Ayrıca bu işin gerçekten ne kadar ciddi boyutlara vardığının farkına varmalısınız. Verdiğiniz kopya cd paralarının nerelere gittiği konusunda onlarca kez konuşuldu. Önce ülke haberlerini okuyun, sonra da durun düşünün biraz...
DEDİKLERINE KATILIYORUM ANCAK BAKIN BEN BURDA HATIMDA KORSAN MUZIK CD SI VEYA DVD ALMAM CUNKU EN PAHALISI 15 YTL ORJINALINI ALIRIM ANCAK SIZ BU DVD LERI DE 100 YTL YAPSANIZ BN BUNU YINE KORSAN ALIRIM...YANİ SON CIKAN OYUNLAR COK ASIRI PAHALI GALIBA BIRI BURADA FLASH OYUN FILAN ALIN DEMISTI BN BUNA KATILMIYORUM FIYATLARI UCUZLASIN BNDE ORJINAL ALIRIM... |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 10/04/2006 : 20:08:30
|
ayrıca 20 ytl ye satarsa bu oyunu en az satıslar 4 e katlanır...Ayrıca sız dıyosunuz adam parayı nasıl cıkaracak pekı madem bu adam her seferınde zarar edıyor turkıye de orjınal oyun kalmazdı dımı kımse satmazdı...Neden kımse almıyor ve zarar etmıyorlar Cunku oyunların ustune cok fazla kar koyuyorlar...Dimi.Ayrıca oyun yapmak gercekten zor bır ıs buna katılıyorum ama adamlar para kazanmasa bu ısı yapmazlar..Ayrıca bn bu paraların PKK ya gıttıgıne ınanmıyorum...Boyle bırsey olsa korsan satan yer bırakmazlardı.koskoca T.C.D bunlara goz yummaz askerı bunları ıstese bı kasık suda bogar...!!!! |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
|WOLF|
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 10/04/2006 : 20:18:43
|
alıntı: ultramert tarafından yazılan:
HASSOOO'nun anlatmak istediklerini anlıyorum ama HASSOOO kendine göre konuşuyor herkes bir değil ki ne yani şimdi benim 100 ytl param yok diye oyun oynama zevkinden mahrum mu kalacam???zaten uzun bir zamandır oynadığım yok doğru düzgün.. abi bırakın allahını severseniz ya herşeyin kopyası,korsanı var oyuna mı kaldık yazık günah oyuna vereceğim parayla daha gerekli ihtiyaçlarımı gideririm..5 cdlik oyun 5 ytl onuda oynuyorsun 3-5 gün kaldırıp kenara atıyorsun sonra,her dakka yeni oyun çıkıyor zaten sizde bunları yazarken biraz da halden anlayın sanki dört dörtlük bir ülkeyizde bunlar göze batıyor bir sürü değişik şey dönüyor etrafta yaw
Aynen dostum ben orjinale verceğim parayı daha gerekli birşeye harcarım daha iyi  
|
 |
|
Konu  |
|
|
|